15.11.2017

Ceafa de porc la cuptor

O friptura delicioasa, frageda si suculenta.
      
loading...
  
      Ingrediente:
  • 1,5 kg ceafa de porc (se poate folosi pulpa,cap de piept de porc, cotlet) 
      Pentru marinada:
  • 2 linguri mustar 
  • 1 lingura miere 
  • 1 lingura ulei de masline sau vegetal 
  • 1 lingura rasa cu sare 
  • 1 lingurita ierburi aromatice 
  • ¼ lingurita piper 
  • ¼ lingurita boia
      In plus:
  • aproximativ 350 ml supa sau apa 
  • un pahar cu vin alb 
  • o lingurita mustar









    Aici gasiti reteta de FRIPTURA FRAGEDA CU SOS LA CUPTOR

Mod de preparare:
Spalam bucata de carne si o tamponam cu hartie absorbanta.
Marinada: amestecam intr-un bol mustarul cu mierea si uleiul, apoi adaugam condimentele. Omogenizam bine.
Luam bucata de carne, o ungem pe toate partile cu acest amestec, apoi o infoliem sau o punem intr-o punga de plastic. O dam la frigider peste noapte sau pentru cateva ore.
A doua zi scoatem carnea din frigider si o lasam sa ajunga la temperatura camerei.Indepartam folia (punga) si asezam carnea intr-o tava. Turnam supa/apa si vinul, apoi o acoperim cu hartie de copt ( sifonam hartia inainte de a o aseza peste carne).
Dam tava la cuptorul preinclazit (foc mediu) pentru a proximativ 2 ore si jumatate. Daca bucata de carne este mai groasa, timpul de coacere se poate mari. Cand zeama din tava scade, mai adaugam supa/apa fierbinte. Cu o jumatate de ora inainte ca friptura sa fie gata indepartam hartia de copt si adaugam o lingurita de mustar in sosul din tava. Inainte de servire o lasam 10-15 minute sa se racoreasca .O servim alaturi de muraturi si garnitura preferata.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
In fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.









    loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente