19.02.2017

Cornuri bicolore

Cornuri pufoase si aromate, bune langa o ceasca de cafea sau lapte. Umplutura este la alegere💚.

Daca probati reteta mea de Cornuri bicolore, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Orice sfat sau sugestie primite de la voi sunt binevenite.

     Ingrediente
     Aluat:
  • 700 g faina(aproximativ)
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 5 linguri ulei
  • 35 g drojdie proaspata
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura esenta de rom
  • un varf cutit de sare
  • 3 linguri cacao + 3 linguri de lapte
    Sirop:
  • 150 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingura esenta de vanilie
    Umplutura:
  • gem de prune
  • nuca taiata marunt 
    In plus:
  • fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare
Aluat:

Punem laptele intr-un vas pe foc, il incalzim putin (maxim 35 de grade), apoi punem drojdia in el. 
Mixam ouale cu zaharul pana acesta se dizolva.
Adaugam peste oua amestecul de lapte si drojdie, uleiul, coaja de lamaie, esenta si sarea.
Omogenizam si incepem sa framantam adaugand faina treptat pana ne iese un aluat potrivit de tare care nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi il impartim in doua parti egale.
*
Peste o parte de aluat adaugam cacao dizolvata in trei linguri de lapte si mai framantam putin ca sa se distribuie uniform.
Din fiecare bucata de aluat formam cate patru bile.
Intindem fiecare bila intr-o foaie rotunda de aproximativ 15 cm. Vom obtine patru foi de culoare maro si patru foi albe.
Suprapunem cate doua foi (maro-alb sau alb- maro, dupa cum doriti), trecem usor cu sucitorul peste ele ca sa se lipeasca, apoi le taiem in patru triunghiuri.
Ungem fiecare triunghi cu gemul amestecat cu nuca si rulam de la partea cea mare.
Asezam cornurile pe o tava in care am asternut hartie de copt.
Punem tava in cuptorul incins dinainte la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute sau pana cornurile se rumenesc usor.
Sirop:
Punem apa cu zaharul intr-o craticioara, pe foc mic .
Cand se dizolva zaharul mai lasam sa dea cateva clocote, inchidem focul si adaugam esenta.
Cu acest sirop pensulam cornurile calde, apoi presaram peste ele fulgi de cocos.
Eu, jumatate din cornuri nu le-am mai insiropat. Au fost delicioase!😋
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😚. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu ALUATURI/FOIERTAJE.









Un comentariu:

  1. Am facut si eu cornuri bicolore. Ceea ce nu mi-a placut a fost ca dupa cateva zile a disparut luciul si mi-a iesit asa patat de la zaharul din sirop. Unde am gresit sau asa se-ntampla? Pun si eu o poza la postare.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).