07.08.2017

Croissante cu lamaie si vanilie

Am ales sa fac aceste cornuri fara umplutura....ce bune sunt! Voi le puteti umple cu rahat sau gem cu nuca.


Daca probati reteta mea de Croissante cu lamaie si vanilie, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.
      
loading...
      Ingrediente:
  • 500 g faina(aproximativ)
  • 150 ml lapte
  • 140 g iaurt
  • 5 linguri zahar
  • o lamaie potrivita ca marime
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet drojdie uscata(7g)
  • 50-75 g unt moale 82% grasime
  • un varf cutit de sare
      Pentru uns:
  • 2 gabenusuri
  • o lingura de lapte






Aici gasiti reteta CORNURILOR PUFOASE CU RAHAT.
Aici gasiti reteta CORNULETELOR FRAGEDE CU RAHAT.


Mod de preparare:
Punem intr-un vas pe foc mic laptele, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, coaja si zeama de la o lamaie si lasam cat sa se dizolve zaharul. Cand s-a topit dam vasul deoparte, iar cand amestecul devine doar caldut il transferam intr-un caston si punem drojdia in el. Amestecam sa se inmoaie drojdia si incepem sa adaugam treptat faina cernuta. In functie de calitatea si gradul de umezeala al fainii pe care o folosim s-ar putea sa intre mai multa sau mai putina. Rasturnam aluatul pe blatul de lucru infainat si il framantam pana nu se mai lipeste de maini. Il lasam 10 minute la odihnit, apoi il impartim in opt bile egale. Intindem o bila de aluat pe masa infainata intr-o foaie rotunda de aproximativ 15-18 cm diametrul si o ungem cu o jumatate lingurita de unt. Intindem si a doua bila la fel, o ungem si o asezam deasupra foii unse. Procedam la fel si cu celelalte, iar ultima foaie o lasam neunsa. Intindem cu sucitorul foile suprapuse (incepem sa intindem direct din mijlocul teancului) pana obtinem o foaie rotunda cu diametrul de aproximativ 40 cm, pe care o vom taia in 16 triunghiuri. Rulam fiecare triunhgi de la baza spre varf si asezam cornurile intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Eu am ales sa fac aceste cornuri, fara umplutura. Le puteti umple cu rahat sau gem cu nuca. Le lasam la crescut aproximativ 45 de minute, apoi le ungem cu galbenusurile amestecate cu lapte. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute, pana cornurile se rumenesc frumos. Mai jos, am atasat fotografii cu principalii pasi din reteta.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.















loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente