07.08.2017

Croissante cu lamaie si vanilie

Am ales sa fac aceste cornuri fara umplutura....ce bune sunt! Voi le puteti umple cu rahat, nutella sau gem amestecat cu nuca😉.


Daca probati reteta mea de Croissante cu lamaie si vanilie, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
      
     Ingrediente:
  • 500 g faina(aproximativ)
  • 150 ml lapte
  • 140 g iaurt
  • 5 linguri zahar
  • o lamaie potrivita ca marime
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet drojdie uscata (7g)
  • 50-75 g unt moale 82% grasime
  • un varf cutit de sare
     Pentru uns:
  • 2 gabenusuri
  • o lingura de lapte

Mod de preparare:
Punem intr-un vas pe foc mic laptele, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, coaja si zeama de la o lamaie si lasam pana se dizolve zaharul. Cand este gata, dam vasul deoparte, iar cand amestecul devine doar caldut il transferam intr-un castron si punem drojdia in el. Amestecam sa se inmoaie drojdia,  apoi incepem sa adaugam treptat faina cernuta. In functie de calitatea si gradul de umezeala al fainii pe care o folosim s-ar putea sa intre mai multa sau mai putina. Rasturnam aluatul pe blatul de lucru infainat si il framantam pana nu se mai lipeste de maini. Il lasam 10 minute la odihnit, apoi il impartim in opt bile egale. Pe masa infainata intindem prima bila de aluat  intr-o foaie rotunda de aproximativ 15-18 cm diametrul si o ungem(pe o parte) cu o jumatate lingurita de unt. Intindem si a doua bila la fel, o ungem si o asezam(cu partea neunsa) deasupra foii unse. Procedam la fel si cu celelalte, iar ultima foaie o lasam neunsa. Intindem cu sucitorul foile suprapuse...incepem sa intindem direct din mijlocul teancului pana obtinem o foaie rotunda cu diametrul de aproximativ 40 cm pe care o vom taia in 16 triunghiuri. Rulam fiecare triunghi de la baza spre varf si asezam cornurile intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Eu am ales sa fac aceste cornuri fara umplutura, dar le puteti umple cu rahat sau gem cu nuca. Le lasam la crescut aproximativ 45 de minute, apoi le ungem cu galbenusurile amestecate cu lapte. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru aproximativ 25 de minute sau pana cornurile se rumenesc frumos. Cand sunt gata, scoatem cornurile din tava, le asezam intr-un vas/pe un platou si cand se racoresc le putem servi. Deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.















Aici gasiti reteta CORNULETELOR FRAGEDE CU RAHAT.

2 comentarii:

  1. Foarte bune! Un gust și un miros dumnezeiești! Mulțumesc ♥️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu. O zi frumoasa sa aveti!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!