
Ingrediente
Aluat:
- 500 g făina
- 250 ml lapte
- 100 ml ulei
- 3-4 linguri cu zahăr
- 2 ouă
- 1 pliculeț drojdie granule(7 g)
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 2 linguri cu cacao neagră
- ¼ lingurița sare
Sirop:
- 150 gr zahăr
- 100 ml apă
- esență de vanilie
Umplutura la alegere:
- gem, nutella, rahat
În plus:
- fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare
Aluat:
Începem prin a cerne făina într-un bol, apoi amestecăm drojdia în ea. Facem o adâncitură în mijlocul făinii, apoi punem zahărul, zahărul vanilat, laptele călduț, cele două ouă bătute cu furculița și sarea. Amestecăm cu o lingură, apoi frământăm cu mâinile unse cu ulei (acum vom folosi cei 100 ml ulei) până când se formează un aluat elastic. Împărțim aluatul în două părți egale. Peste o parte adăugăm cacao și o lingură cu lapte, apoi frământăm până ce aluatul prinde o culoare uniformă. Lăsăm aluatul la dospit, acoperit, aproximativ 40 de minute, într-un loc cald.
Când aluatul a dospit, frământăm fiecare bucată, puțin, doar cât să scoatem aerul. Pe masa ușor înfăinată întindem cele două aluaturi în două foi subțiri. Suprapunem cele două foi (foaia albă peste cea maro) și mai întindem cu sucitorul până rezultă o foaie groasă de cca 5 mm. Tăiem foaia în triunghiuri(12, 16 sau cât de mari doriți să fie cornurile), punem umplutură la baza fiecărui triunghi și rulăm, rezultând cornurile. Le așezăm în tava căptușită cu hârtie de copt, și mai lăsăm 20-30 minute la crescut, apoi o dăm la cuptorul dinainte încins, la foc mediu( 180°C0.
Sirop:
Punem apa cu zahărul într-o craticioară, pe foc mic. Cand se dizolvă zahărul mai lăsăm sa dea câteva clocote, închidem focul și adăugăm esență după gust. Cu acest sirop pensulăm cornurile calde, apoi presărăm peste ele fulgi de cocos. Au fost delicioase!😋
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Aluat:
Începem prin a cerne făina într-un bol, apoi amestecăm drojdia în ea. Facem o adâncitură în mijlocul făinii, apoi punem zahărul, zahărul vanilat, laptele călduț, cele două ouă bătute cu furculița și sarea. Amestecăm cu o lingură, apoi frământăm cu mâinile unse cu ulei (acum vom folosi cei 100 ml ulei) până când se formează un aluat elastic. Împărțim aluatul în două părți egale. Peste o parte adăugăm cacao și o lingură cu lapte, apoi frământăm până ce aluatul prinde o culoare uniformă. Lăsăm aluatul la dospit, acoperit, aproximativ 40 de minute, într-un loc cald.
Când aluatul a dospit, frământăm fiecare bucată, puțin, doar cât să scoatem aerul. Pe masa ușor înfăinată întindem cele două aluaturi în două foi subțiri. Suprapunem cele două foi (foaia albă peste cea maro) și mai întindem cu sucitorul până rezultă o foaie groasă de cca 5 mm. Tăiem foaia în triunghiuri(12, 16 sau cât de mari doriți să fie cornurile), punem umplutură la baza fiecărui triunghi și rulăm, rezultând cornurile. Le așezăm în tava căptușită cu hârtie de copt, și mai lăsăm 20-30 minute la crescut, apoi o dăm la cuptorul dinainte încins, la foc mediu( 180°C0.
Sirop:
Punem apa cu zahărul într-o craticioară, pe foc mic. Cand se dizolvă zahărul mai lăsăm sa dea câteva clocote, închidem focul și adăugăm esență după gust. Cu acest sirop pensulăm cornurile calde, apoi presărăm peste ele fulgi de cocos. Au fost delicioase!😋
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😚. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu ALUATURI/FOIERTAJE.
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu ALUATURI/FOIERTAJE.





.jpg)
Am facut si eu cornuri bicolore. Ceea ce nu mi-a placut a fost ca dupa cateva zile a disparut luciul si mi-a iesit asa patat de la zaharul din sirop. Unde am gresit sau asa se-ntampla? Pun si eu o poza la postare.
RăspundețiȘtergere