25.02.2016

Cornuri pufoase cu rahat

  Moi, pufoase si delicioase! Umplutura poate fi la alegere.



loading...


       Ingrediente
       Aluat:
  • 200 ml lapte
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt

  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare


      Umplutura:
  • 400 g rahat taiat fasii
       Pentru uns:
  • 1 ou


Mod de preparare:
Intr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si   dizolvam drojdia in el.
Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura in mijloc apoi  adaugam ouale,untul moale,zaharul,zaharul vanilat ,sarea si coaja de lamaie.
Incepem sa framantam adaugand treptat amestecul de lapte si drojdie.
Framantam 15-20 de minute pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut aluatul pana isi dubleaza volumul.





Cand a crescut aluatul il impartim in 4 parti egale.
Intindem fiecare bucata pe masa infainata intr-o foaie cu diametrul de 15 cm (aproximativ) pe care o taiem in 4 triunghiuri.
Asezam in partea lata a aluatului fasii de rahat, rulam si formam cornurile
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut si le lasam la crescut 20-25 de minute.
Le coacem la foc potrivit in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.












loading...
loading...

5 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  2. Le-am facut si sunt EXTRAORDINARE!Multumesc pt reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-au placut,Mihaela!iti multumesc si eu!O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  3. Le-am facut si sunt EXTRAORDINARE!Multumesc pt reteta!

    RăspundețiȘtergere

..

Articole recente