Daca probati reteta mea de Salata de boeuf (pentru Craciun) va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cum v-a iesit. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
Ingrediente:
- un piept de pui sau 500-600 g carne de vita
- 600 g cartofi
- 6 castraveti murati
- 5 gogosari murati
- 4 morcovi potriviti ca marime
- 200 g mazare congelata (optional)
- sare
- piper
- 400-500 ml ulei
- 2 galbenusuri fierte
- 2 galbenusuri crude
- o lingurita mustar
- zeama de lamaie (dupa gust)
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Am spalat pieptul de pui si l-am pus la fiert intr-o oala cu apa cat sa treaca cu 2 degete peste el. Cat timp a fiert am inlaturat spuma care s-a format. Cand a fost gata l-am scos si l-am lasat la racit. La fel procedam si cu carnea de vita daca alegem sa o folosim.
In aceeasi apa(supa) in care a fiert carnea am pus cartofii, mazarea si morcovii. Am mai adaugat apa cat sa le acopere si le-am pus la fiert.
Intre timp am taiat castravetii si gogosarii cubulete, apoi i-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.
Cand toate legumele au fost fierte le-am scos, le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am taiat cubulete (mai putin mazarea😊). La fel am taiat si carnea de pui.
Maioneza:
Am amestecat/batut putin galbenusurile, am pus sare cat se ia cu doua degete si mustarul, apoi am omogenizat.
Am inceput sa adaug cate putin ulei alternand cu zeama de lamaie. Am amestecat cu telul pana am incorporat tot uleiul.
*
Intr-un bol incapator am pus legumele si carnea, le-am amestecat si le-am asezonat cu sare si piper macinat.
Am adaugat maioneza(am oprit cam 3 linguri pentru ornat) si am amestecat in asa fel incat maioneza sa cuprinda legumele si carnea.
Am pus salata pe un platou rotund, am nivelat-o deasupra si pe margine, apoi am imbracat-o cu restul de maioneza.
Din fasii mici de castravete si gogosar am dat forma unei coronite de Craciun. Arata minunat, nu-i asa? 😍
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu APERITIVE/GARNITURI.
Intr-un bol incapator am pus legumele si carnea, le-am amestecat si le-am asezonat cu sare si piper macinat.
Am adaugat maioneza(am oprit cam 3 linguri pentru ornat) si am amestecat in asa fel incat maioneza sa cuprinda legumele si carnea.
Am pus salata pe un platou rotund, am nivelat-o deasupra si pe margine, apoi am imbracat-o cu restul de maioneza.
Din fasii mici de castravete si gogosar am dat forma unei coronite de Craciun. Arata minunat, nu-i asa? 😍
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu APERITIVE/GARNITURI.
Mai jos gasiti cateva fotografii cu salate facute la alte ocazii.
⬇️
⬇️
Aici gasiti reteta Pentru SALATA RUSEASCA SUBAAici gasiti reteta CHIFTELUTELOR CU MAIONEZA SI CEAPA MARINATA.
arata fb ..multumesc pt idei
RăspundețiȘtergereMultumesc si eu! Sarbatori fericite!!
ȘtergereVa multumesc Dna Gicuta ca existati!Retetele dvs sunt ca o mana cereasca pt mine.Faceti totul sa fie asa simplu.Datorita dvs ma pot ridica la nivelul bunicii,Dzeu sa o ierte,care era o gospodina desavarsita,ca dvs.Va multumesc!Sarbatori Fericite!
RăspundețiȘtergereVă mulțumesc pentru detalii. Între ele, am găsit și unele secrete.
RăspundețiȘtergereCu drag! O zi minunata si Sarbatori cu bine!
ȘtergereSalata arată minunat!Mulțumesc și vă doresc sărbători fericite!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, sarbatori frumoase si voua!
ȘtergereVa mulțumim ne sunt de folos toate rețetele!
RăspundețiȘtergereCu drag. Iti multumesc si eu pentru aprecieri si vizita.
ȘtergereFoarte gustoasă vă felicit! Sărbåtori fericite vă doresc! 🎄
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru aprecieri, sarbatori frumoase sa aveti si voi!
ȘtergereMulțumesc frumos D-na Gicuta! Crăciun fericit și an nou fericit va doresc!
RăspundețiȘtergereCu drag! Sarbatori frumoase sa aveti si voi!
ȘtergereMulțumim pentru rețetă, chiar și unei începătoare că mine i-a ieșit!
RăspundețiȘtergereCu drag. Ma bucur ca ti-a reusit, sarbatori frumoase!
ȘtergereVă felicit pentru tot ceea ce faceți! Sunt delicioase preparatele! Sunteți o sursă de inspirație, oricând, bine venită! Vă mulțumesc!!!! 🙏🏼❤️
RăspundețiȘtergereCu mare drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri! La multi ani!
RăspundețiȘtergereDana Niculae Laffineur: din nou mą vad nevoită să intervin SALATA DE BOEUF tradusă din franceză în română este SALATĂ DE VITĂ,deci din start nu vom folosi decât carne de vită,iar mazarea nu are ce căuta in această retetă ,marele secret este un măr crud ras in rest adaosul de legume sau alt fel de carne deja trecem la SALATA RUSEASCA.Cautati istoricul SALATEI DE BOEUF si vă ve-ti lămuri.. O zi frumoasă !
RăspundețiȘtergere