Daca probati reteta mea de Salata de boeuf (pentru Craciun) va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cum v-a iesit. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
Ingrediente:
- 700 g carne de vita(rasol) sau un piept de pui
- 500-600 g cartofi
- 6 castraveti murati
- 5 gogosari murati
- 4 morcovi potriviti ca marime
- o radacina de patrunjel si una de pastarnac
- ½ radacina de telina
- 150 g mazare congelata (optional)
- sare
- piper macinat
Pentru maioneza:
- 350-400 ml ulei
- 2 galbenusuri fierte
- 2 galbenusuri crude
- o lingurita mustar
- zeama de lamaie (dupa gust)
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Punem carnea de vita/pui intr-o oala, turnam apa cat sa treaca peste ea cu 4 degete si ½ lingurita cu sare. Punem oala pe foc potrivit si lasam carnea sa fiarba. O lasam pana se patrunde bine avand grija sa inlaturam spuma ori de cate ori se formeaza. Daca aveti oala sub presiune va recomand sa o folositi pentru a fierbe carnea de vita. Intre timp curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem intr-un castron cu apa rece. Curatam si spalam morcovii, telina si celelalte radacinoase. Scoatem carnea fiarta, apoi o lasam la scurs si racit. In oala cu supa in care a fiert carnea punem mazarea si legumele curatate. Le lasam sa fiarba pana se patrund bine.
Intre timp taiem castravetii si gogosarii in cubulete si ii punem la scurs intr-o strecuratoare.
Cand legumele sunt fierte le scoatem la scurs si racit, apoi le taiem cubulete(mai putin mazarea
![????](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t89/1/30/1f603.png)
Maioneza:
Punem galbenusurile fierte si bine racite intr-un bol, adaugam sarea peste ele si le zdrobim cu furculita. Punem si galbenusurile crude, o lingurita de mustar, apoi omogenizam. Picuram ulei in timp ce amestecam continuu cu telul in forma de para. Cand maioneza capata consistenta incepem sa adaugam uleiul in fir subtire. Nu trebuie sa ne grabim, amestecam bine de fiecare data pana uleiul se incorporeaza complet, apoi mai punem altul. Spre sfarsit picuram zeama de lamaie dupa gust.
*
Intr-un bol incapator punem legumele si carnea, le amestecam si le asezonam cu sare si piper macinat.
Punem maioneza(oprim cam 3 linguri pentru ornat) si amestecam in asa fel incat maioneza sa cuprinda legumele si carnea.
Punem salata pe un platou rotund, o nivelam deasupra si pe margine, apoi o imbracam cu restul de maioneza.
Eu am taiat fasii mici de castravete si gogosar si am dat forma unei coronite de Craciun....m-a ajutat si sotul meu
![????](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t84/1/30/1f642.png)
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu APERITIVE/GARNITURI.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQttRPzy0gKpMtXx6NuUZJeGw6Z_SC0eSYeU6g7jIKCgjkYfA_mDaZs6QzwOQoyJOoKMElvEvgfcW77krQv-KNTmI1al7fuIazaBIWUx061iu2dOIBXVTGyk-b_85StuYZy_wfc6qoTNs/s1600/4.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgrxj_yIBxorTLxWjm37WQXnvAaZcQyAw_NadBIQ6Ex82csx39QGurSyGJFDprlyfM07H9PsT2Ybg8RZIS7lUETRRY9_qQ8RESwx-MOuBvdsE8L2HsgwkNCA1-h8jxPMlvucvUYneK_UU/s1600/5.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7jT0nYp0PSixTD4eYWy8mMQY3Ujz8alKO0Nkvk1NfBKijKbTa4ap1i0ZEcQhJN4uLP_qWi7oJp5Lw6v-3NP9w80RIXf9V_Ptcbm7_-LbMQVgQ9hm0SKsHHaPmTv1BqoJ91qeY6bOPCYo/s1600/6.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCTaI567S1mWvJJSDqsyjW0ll0By0CnxboOMGUgvpJTguItpxIlZhqXnLN4hLhn1tBckbzwqsVjF9VII1E86lLEuq8rXsTkDVVRtoxEzjVFmduU2-MzW4kzzUUpdgsBe6Gp2yxCB6ZvhE/s1600/7.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiABmW_sanlsK5DQhIrc0q9hmtJvWMUMedaIS8xXh1xP47PYUlbLamJ139jyEWte-iv1LVpS1zGJL5UudXrom9ByKQwQa4s0DVyB7mAAY8UQgZelZdVCjHDOpVT7DK5lqPP7stfj-zEsCw/s1600/8.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7p-XIS5uR5YE78X32581F6GycdmdXO17j_Sj9lRangIx_FTErJjM2Y6gBmIwUl7aFOIDhEFpkQ9jVe7XCaPDK9YRrjXm2K6z8fl7YCFY80bvtep7LDgI9faKjUjlGpZQUQq8gSc6AoCM/s1600/9.jpg)
Mai jos gasiti cateva fotografii cu salate facute la alte ocazii.
⬇️
⬇️
Aici gasiti reteta Pentru SALATA RUSEASCA SUBAAici gasiti reteta CHIFTELUTELOR CU MAIONEZA SI CEAPA MARINATA.
arata fb ..multumesc pt idei
RăspundețiȘtergereMultumesc si eu! Sarbatori fericite!!
ȘtergereVa multumesc Dna Gicuta ca existati!Retetele dvs sunt ca o mana cereasca pt mine.Faceti totul sa fie asa simplu.Datorita dvs ma pot ridica la nivelul bunicii,Dzeu sa o ierte,care era o gospodina desavarsita,ca dvs.Va multumesc!Sarbatori Fericite!
RăspundețiȘtergereVă mulțumesc pentru detalii. Între ele, am găsit și unele secrete.
RăspundețiȘtergereCu drag! O zi minunata si Sarbatori cu bine!
ȘtergereSalata arată minunat!Mulțumesc și vă doresc sărbători fericite!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, sarbatori frumoase si voua!
ȘtergereVa mulțumim ne sunt de folos toate rețetele!
RăspundețiȘtergereCu drag. Iti multumesc si eu pentru aprecieri si vizita.
ȘtergereFoarte gustoasă vă felicit! Sărbåtori fericite vă doresc! 🎄
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru aprecieri, sarbatori frumoase sa aveti si voi!
ȘtergereMulțumesc frumos D-na Gicuta! Crăciun fericit și an nou fericit va doresc!
RăspundețiȘtergereCu drag! Sarbatori frumoase sa aveti si voi!
ȘtergereMulțumim pentru rețetă, chiar și unei începătoare că mine i-a ieșit!
RăspundețiȘtergereCu drag. Ma bucur ca ti-a reusit, sarbatori frumoase!
ȘtergereVă felicit pentru tot ceea ce faceți! Sunt delicioase preparatele! Sunteți o sursă de inspirație, oricând, bine venită! Vă mulțumesc!!!! 🙏🏼❤️
RăspundețiȘtergereCu mare drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri! La multi ani!
RăspundețiȘtergereDana Niculae Laffineur: din nou mą vad nevoită să intervin SALATA DE BOEUF tradusă din franceză în română este SALATĂ DE VITĂ,deci din start nu vom folosi decât carne de vită,iar mazarea nu are ce căuta in această retetă ,marele secret este un măr crud ras in rest adaosul de legume sau alt fel de carne deja trecem la SALATA RUSEASCA.Cautati istoricul SALATEI DE BOEUF si vă ve-ti lămuri.. O zi frumoasă !
RăspundețiȘtergere