28.06.2016

Salata de boeuf (pentru Craciun)


Nelipsita de pe masa de Craciun si nu numai :)


loading...
       Ingrediente:
  • un piept de pui
  • 600 g cartofi
  • 6 castraveti murati
  • 5 gogosari murati
  • 4 morcovi
  • 200 g mazare congelata (optional)
  • sare
  • piper

       Pentru maioneza:
  • 600 ml ulei
  • 2 galbenusuri fierte
  • 2 galbenusuri crude
  • o lingurita mustar
  • zeama de lamaie (dupa gust)
  • sare dupa gust





Mod de preparare:
Am spalat pieptul de pui si l-am pus la fiert intr-o oala . Am inlaturat spuma care s-a format.
Cand s-a fiert l-am scos si in supa rezultata am mai adaugat apa si am fiert si cartofii , mazarea si morcovul.
Cat timp au fiert legumele si carnea am taiat castravetii si gogosarii cubulete si i-am lasat la scurs intr-o strecutratoare.
Cand toate legumele au fost fierte, le-am scos, le-am lasat sa se raceasca apoi le-am taiat cubulete (mai putin mazarea).




Maioneza: 
Am amestecat  galbenusurile, am pus un praf de sare,mustarul si am omogenizat.
Am inceput sa adaug cate putin ulei alternand cu zeama de lamaie. Am amestecat cu telul pana am incorporat tot uleiul.
Intr-u vas incapator am pus legumele si carnea, le-am amestecat si am asezonat cu sare si piper.
Am adaugat maioneza din care am oprit 2- 3 linguri pentru ornat si am amestecat.
Am pus salata pe un platou si am imbracat-o cu restul de maioneza.
Din fasii mici de castravete si gogosar am dat forma unei coronite de Craciun.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea. 







loading...
loading...

2 comentarii:

p.b.
});

Articole recente