31.05.2016

Tarta cu piept de pui si ciuperci

Tarta cu piept de pui si ciuperci este delicioasa si satioasa. Buna ca si gustare, dar merge de minune si la cina si se poate servi calda sau rece. Recomand cu drag si aceasta reteta❤! 


Daca probati reteta mea de Tarta cu piept de pui si ciuperci, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.


    Ingrediente
    Blat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana
  • un praf de sare
   Umplutura:
  • 300 g piept de pui
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 200 g cascaval
  • 200 g smantana
  • 3 oua+ 1albus
  • 1/2 ardei gras rosu si verde
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline sau vegetal




Mod de preparare
Blat:

Cernem faina intr-un bol si adaugam peste ea sarea si untul rece taiat cubulete. Amestecam cu varful degetelor pana se incorporeaza faina in unt, apoi punem galbenusul (albusul o sa-l folosim la umplutura) si o lingura de smantana. Vom folosi smantana normala, smantana fermentata.
Framantam rapid doar pana aluatul se aduna intr-o bila. Impachetam bila de aluat in folie si o punem in frigider timp de 30 minute. 
Umplutura:
Tocam ceapa solzisori si o calim in ulei.
Taiem in fasii subtiri pieptul de pui si il adaugam peste ceapa calita.
Dupa 5-7 minute punem ardeiul si ciupercile taiate cubulete si lasam sa fiarba la foc mic pana scade tot lichidul format. Dam deoparte si lasam la racit.
*
Scoatem aluatul din frigider, il intindem si-l asezam intr-o forma de tarta(28 cm diametrul) tapetata cu hartie de copt.
Intepam aluatul din loc in loc cu furculita, apoi dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C)
Dupa 15 minute scoatem tava cu blatul din cuptor si punem amestecul de ciuperci si piept de pui. Deasupra turnam ouale batute (si albusul care ne-a ramas de la aluat) cu smantana, sare si piper macinat.
Radem cascavalul deasupra si reintroducem tava in cuptor pentru aproximativ 30 minute sau pana tarta se rumeneste frumos. Cand este gata, lasam tarta sa se racoreasca, apoi o scotem din tava si o putem servi. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu APERITIVE/GARNITURI.

3 comentarii:

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Suntem si pe facebook!