31.05.2016

Tarta cu piept de pui si ciuperci

La fel de buna si calda si rece .Sper sa va placa si voua reteta si sa o incercati.


loading...



       Ingrediente
       Blat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana
  • un praf de sare


       Umplutura:

  • 300 g piept de pui
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 200 g cascaval
  • 200 g smantana
  • 3 oua+ 1albus
  • 1/2 ardei gras rosu si verde
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline 



Mod de preparare
Blat:
Amestecam cu mainile faina, sarea si untul rece taiat cubulete, adaugam galbenusul (albusul il folosim la umplutura) si o lingura de smantana.
Framantam pana obtinem un aluat omogen. Impachetam aluatul in folie si il punem in frigider timp de 30 minute.
Umplutura:
Tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul de masline.
Taiem in fasii subtiri pieptul de pui si il adaugam peste ceapa calita.
Dupa cateva minute punem ardeiul si ciupercile taiate cubulete si lasam sa fiarba la foc mic pana scade tot lichidul lasat. Dam deoparte si lasam la racit.





Scoatem aluatul din frigider il intindem si-l asezam intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt.
Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu .
Dupa 15 minute scoatem tava cu blatul din cuptor si punem amestecul de ciuperci si piept de pui Deasupra turnam ouale batute cu smantana sare si piper.
Radem cascavalul si punem inapoi in cuptor pentru aproximativ 30 minute ,pana tarta se rumeneste frumos.












loading...
loading...

3 comentarii:

});

Articole recente