25.05.2016

Sarmale in foi de varza acra si afumatura

Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor ,sunt cele mai bune sarmale.



loading...


      Ingrediente:
  • 1,300 kg carne tocata porc
  • 600 g coasta afumata portionata(de casa) 
  • 2 verze murate(potrivite ca marime) 
  • 350 ml suc de rosii(de casa) 
  • 3 cepe 

  • 1/2 cana de orez 
  • 1 frunza de dafin 
  • cimbru 
  • sare 
  • piper 
  • 50 ml ulei 




Mod de preparare:
Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore.
Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru,sare si piper si am adaugat  2 linguri suc de rosii.Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza.
Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase.Am format sarmalele punand in centrul fiecarei foi de varza carne,am rulat, iar capetele le-am introdus inauntru.




Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din afumatura, o frunza de dafin, cimbru si piper.Am asezat sarmalele in straturi presarand  printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza.Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul  direct in cuptorul preincalzit la foc foarte mic pentru aproximativ 4 ore.Am completet cu apa fierbinte cand a scazut. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii. Le-am servit cu mamaliguta calda si ardei iute.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.














loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente