25.05.2016

Sarmale in foi de varza acra si afumatura

Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor, sunt cele mai bune sarmale.Sunt spornice si tare bune.

Daca probati reteta mea de Sarmale in foi de varza acra cu afumatura, va astept aici cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.




loading...

       Ingrediente:
  • 1,300 kg carne tocata porc
  • 600 g coasta afumata portionata(de casa) 
  • 2 verze murate(potrivite ca marime) 
  • 350 ml suc de rosii
  • 3 cepe 
  • 1/2 cana de orez 
  • 1 frunza de dafin 
  • cimbru 
  • sare 
  • piper 
  • 50 ml ulei 






Aici gasiti reteta SARMALELOR CU OREZ SI CIUPERCI
Aici gasiti reteta SARMALELOR IN FRUNZA DE VITA.


Mod de preparare:
Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore.
Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt. Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit  le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru, sare si piper, apoi am adaugat  2 linguri suc de rosii. Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza.
Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase. Am format sarmalele punand in centrul fiecarei foi de varza ,carne, apoi am rulat, iar capetele le-am introdus inauntru.
Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din coastele afumate, o frunza de dafin, cimbru si piper. Am asezat sarmalele in straturi, presarand printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza. Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul direct in cuptorul preincalzit la foc foarte mic pentru aproximativ 3 ore jumatate. Am completet cu apa fierbinte cand aceasta a scazut. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii. Le-am servit cu mamaliguta calda si ardei iute. Sunt cele mai bune sarmale!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de MANCARURI CARNE/PESTE.










loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente