26.02.2017

Sarmale in frunza de vita

Pentru aceste sarmalute am folosit frunze de vita  potrivite ca marime(cat palma).Carnea a fost bio(porc crescut la tara) si sarmalutele au iesit super delicioase.Fara adaos de grasimi 🌝



loading...


      Ingrediente:
  • 600 g carne tocata de porc
  • 2 cepe curatate si spalate
  • un ou (optional)
  • 4 linguri orez
  • o cana cu suc de rosii
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • boia
  • sare
  • piper
  • frunze de vita
      Smantana sau iaurt pentru servit


Aici gasiti reteta SARMALUTELOR CU CIUPERCI SI OREZ.

Mod de preparare:
Am folosit frunze de vita in saramura, asa ca le-am lasat peste noapte in apa rece. Daca folositi frunze proaspete, faceti saramura(o lingurita de sare la 1 l de apa), puneti frunzele spalate intr-un castron si le acoperiti cu saramura fierbinte. In 10-15 minute frunzele vor fi tocmai bune pentru a infasura carnita in ele.
Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 36 de sarmalute.
Cum am procedat...
Am pus carnea intr-un castron.
Peste carne am adaugat ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, orezul spalat,oul si verdeata tocata marunt.
Am condimentat cu boia, sare si piper, apoi am amestecat foarte bine toate ingredientele.
Am inceput sa impachetez sarmalele asezand carne in centrul fiecarei frunze de vita, apoi am rulat si am impins capetele in interior.






Am asezat sarmalele intr-o oala pe fundul careia am pus frunze de vita si am presarat printre ele putina sare si piper.
Am acoperit cu alte frunze si am turnat apa cat sa acopere sarmalele.
Am pus oala pe foc si cand sarmalele au inceput sa clocoteasca am transferat-o in cuptorul preincalzit la foc mic, pentru aproximativ doua ore. Am mai adaugat apa cand aceasta a scazut.
Cu 20 de minute inainte sa opresc focul, am inlaturam fruzele de vita de deasupra si am adaugat sucul de rosii.
Au iesit niste sarmalute tare gustoase! Le-am servit cu smantana .
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.
















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente