10.06.2017

Saratele cu branza sarata

Rapide, ieftine si gustoase. Merg de minune alaturi de un pahar cu bere rece.


loading...
       Ingrediente
       Aluat:
  • 500 g faina
  • 200 ml bors sau apa minerala(aproximativ)
  • 125 ml untura topita si racita
  • 100 g telemea
  • un ou
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2lingurita zahar
  • 1/4 lingurita sare
       In plus:
  • un ou pentru uns
  • seminte de mac


Aici gasiti reteta ALUATULUI FRAGED.

Mod de preparare:
Amestecam drojdia cu zaharul si o lasam sa se inmoaie.
Cernem faina intr-un bol si  facem o adancitura in mijlocul ei. Adaugam branza data pe razatoarea cu orificii mici, un ou, drojdia inmuiata, untura topita si racita si sarea.  Incepem sa framantam adaugand treptat borsul(apa minerala), pana obtinem un aluat potrivit de tare care  nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul la odihnit un sfert de ora.
Dupa trecerea timpului de odihna aprindem cuptorul la foc mediu(180grade).




Impartim aluatul in doua parti egale. Pe blatul de lucru infainat intindem pe rand fiecare bucata de aluat intr-o foaie de aproximativ 3-4 mm grosime. Cu ajutorul unei role zimtate taiem fasii de aluat de 1,5 cm latime.Taiem fasiile in doua, le asezam in tava lasand distanta intre ele, apoi le ungem cu oul batut si le presaram cu mac. Dam tava la cuptor pentru 15-20 de minute, pana saratelele se rumenesc frumos. Simplu si tare bun!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu ALUATURI/FOIETAJE.







loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente