31.03.2016

Placintele cu ficatei


Perfecte pentru pachet sau la micul-dejun.



loading...
      Ingrediente
      Umplutura:
  • 800 g ficatei
  • o ceapa mare
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • o legatura de marar

      Aluat:
  • 500 g faina 
  • 250 ml apa(aproximativ)
  • 1 ou
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri untura solida
  • un cubulet drojdie (60g)
  • un sfert lingurita zahar
  • un varf cutit sare




Mod de preparare
Umputura:

Ceapa tocata marunt o calim in ulei apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici.
Îi lasam pe foc pana scade tot lichidul.
Cand a scazut lichidul, condimentam cu sare si piper si adaugam mararul tocat.
Cand se raceste compozitia adaugam oul si omogenizam.
Lasam deoparte si preparam aluatul.

Aluat:
Punem drojdia intr-un castron, adaugam zaharul, 4-5 linguri de apa calduta, o lingura de faina si amestecam. Lasam 10-15 minute la dospit.

Cernem faina intr-un castron si facem o adancitura in mijloc.
Adaugam oul , drojdia dospita ,uleiul,sarea si zaharul.Incepem sa framantam adaugand apa , pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.





Impartim aluatul in 10 bile pe care le intindem pe rand, in foaie rotunda de aproximativ 18 cm
Ungem fiecare foaie cu cate o jumate de lingurita de untura si le suprapunem(vezi foto). 
Le lasam 10 minute la frigider apoi le intindem cu sucitorul intr-o singura foaie de 1/2 cm grosime.

Cu ajutorul unui pahar decupam discuri din foaia de aluat.
Asezam umplutura (cam o lingura) in mijlocul discului si acoperim cu altul.
Presam marginile cu furculita, asezam placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou. 
Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu ,pentru 15-20 minute pana se rumenesc usor. Le servim calde sau reci. 
Sa va fie de folos!😘

loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente