20.02.2016

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Imi place aceasta prajitura din mai multe motive: are gust bun, este fara coacere, se face rapid si nu este costisitoare. Sper sa va placa si voua.💛 

 
Daca probati reteta mea de Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

    Ingrediente:
  • 2 kg mere ( sa fie zemoase)
  • 350 g biscuiti populari (40 bucati)
  • 250 g de zahar
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 650 ml apa
  • 150 g stafide
  • 1 lingura esenta de rom
  • ½  lingurita scortisoara
  • un varf cutit de sare


Mod de preparare:
Punem stafidele intr-un castronel, adaugam esenta de rom si le lasam la hidratat.
Spalam merele, le stergem, apoi le curatam de coaja si cotor si le taiem in cubulete.
Turnam 500 ml apa intr-o cratita incapatoare, adaugam zaharul si punem cratita pe foc potrivit. Cand se dizolva zaharul adaugam merele pe care le lasam sa fiarba putin, doar sa se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Dizolvam cele 4 plicuri de budinca in cei 150 ml de apa ramasi si le adaugam peste mere. Lasam sa fiarba 2-3 minute. In acest timp amestecand continuu.
Cand este gata, luam cratita de pe foc si adaugam stafidele, un varf cutit de sare si aromatizam cu scortisoara. Amestecam bine.
Asezam un rand de biscuiti intr-un vas dreptunghiular(20*28 cm) si turnam un strat din crema de mere fierbinte. Procedam la fel pana terminam crema si biscuitii .
In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de mere ultimul fiind de mere.
Lasam sa se raceasca, apoi punem tava la frigider 2-3 ore timp in care biscuitii se vor inmuia si vom putea taia prajitura....cam asta-i tot!😊 Un desert ieftin, simplu de facut si tare bun.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z











Aici gasiti reteta desertului TIRAMISU FARA OUA.


11 comentarii:

  1. Cea mai bună prăjitură la rece. Parcă îmi faci poftă numai când văd atâtea rețete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua!Va rog frumos ati putea sa-mi spuneti va rog ce dimensiuni are tava?Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,Mihaela! Vasul are 20x28cm,am sa adaug acum si in reteta. O seara frumoasa!

      Ștergere
  3. Anonim18/3/16

    Nu am înțeles unde se pune budinca. Si cum se pun 4 plicuri in doar 150 ml de apa ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se dizolva 4 plicuri de budinca in 150 ml apa si se pun peste mere.

      Ștergere
  4. Anonim19/3/16

    Am facut ! Imposibil sa iasa cu doar 650 ml apa. A trebuit sa mai adaug inca 500 ml. Altfel iese beton din prima. Nu ai ce sa întinzi pe biscuiti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Poate nu au fost merele suficient de zemoase...am omis sa specific in reteta ca am folosit mere golden(se vede din fotografii), care sunt printre cele mai zemoase.

      Ștergere
  5. Anonim1/4/16

    Minunata prajitura! In weekendn o fac din nou, portie dubla de data aceasta . Multumesc mult pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!