20.02.2016

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Imi place aceasta prajitura din mai multe motive: are gust bun, este fara coacere, rapida si ieftina. Sper sa va placa si voua.

 
Daca probati reteta mea de Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere), va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cum v-a reusit si daca a fost si pe gustul vostru.


loading...

      Ingrediente:
  • 2 kg mere ( zemoase)
  • 350 g biscuiti populari (40 bucati)
  • 350 g de zahar
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 650 ml apa
  • 150 g stafide
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare



Aici gasiti reteta de PRAJITURII CU BISCUITI, MERE SI BUDINCA.

Aici gasiti reteta desertului TIRAMISU FARA OUA.



Mod de preparare:
Punem stafidele la hidratat in esenta de rom.
Curatam merele de coaja si cotor si le taiem in cubulete.
Punem 500 ml apa si zaharul intr-o cratita, la fiert.
Cand se dizolva zaharul adaugam merele pe care le lasam doar sa se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Dizolvam cele 4 plicuri de budinca in cei 150 ml de apa ramasi si le adaugam peste mere.
Lasam sa fiarba 2-3 minute, amestecand continuu .
Dupa acest timp luam cratita de pe foc si adaugam stafidele, un praf de sare si scortisoara.
Asezam un rand de biscuiti intr-un vas dreptunghiular(20x28 cm) si turnam un strat din crema de mere fierbinte. Procedam la fel pana terminam crema si biscuitii .
In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de mere, ultimul fiind de mere.
Lasam sa se raceasca, apoi punem tava la frigider 2-3 ore, timp in care biscuitii se vor inmuia si vom putea taia prajitura. Este un desert ieftin, simplu si bun.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.











Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.


loading...

11 comentarii:

  1. Cea mai bună prăjitură la rece. Parcă îmi faci poftă numai când văd atâtea rețete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua!Va rog frumos ati putea sa-mi spuneti va rog ce dimensiuni are tava?Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,Mihaela! Vasul are 20x28cm,am sa adaug acum si in reteta. O seara frumoasa!

      Ștergere
  3. Anonim18/3/16

    Nu am înțeles unde se pune budinca. Si cum se pun 4 plicuri in doar 150 ml de apa ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se dizolva 4 plicuri de budinca in 150 ml apa si se pun peste mere.

      Ștergere
  4. Anonim19/3/16

    Am facut ! Imposibil sa iasa cu doar 650 ml apa. A trebuit sa mai adaug inca 500 ml. Altfel iese beton din prima. Nu ai ce sa întinzi pe biscuiti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Poate nu au fost merele suficient de zemoase...am omis sa specific in reteta ca am folosit mere golden(se vede din fotografii), care sunt printre cele mai zemoase.

      Ștergere
  5. Anonim1/4/16

    Minunata prajitura! In weekendn o fac din nou, portie dubla de data aceasta . Multumesc mult pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...