24.02.2016

Negresa

In fata acestei prajituri nu poti rezista prea mult...este super delicioasa si ciocolatoasa.😊. Merge de minune langa o cafea, un pahar cu lapte sau pur si simplu servita ca atare. Recomand cu drag si aceasta reteta! ❤

Daca probati reteta mea de Negresa, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata💚.

    Ingrediente:
  • 5 oua
  • 350 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 g cacao neagra
  • 150 g unt (82%grasime)
  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 ciocolata amaruie(100 g)
  • un varf cutit de sare

Mod de preparare:
Intr-o craticioara punem la incalzit laptele, untul, uleiul si zaharul pe care il amestecam inainte cu cacaoa. Amestecam in craticioara continuu cu telul in forma de para pana compozitia se omogenizeaza si zaharul se dizolva complet. Cand este gata, dam craticioara deoparte si adaugam esenta de rom.  Amestecam bine si scoatem 12 linguri din compozitie. Le vom folosi mai tarziu cand vom glazura prajitura.
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma ( ca la bezea) cu sarea. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire compozitia de cacao in timp ce mixam. Incorporam in 2-3 reprize si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. La sfarsit punem treptat spuma de albus amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava cu dimensiunile de 25x35 cm... daca aveti una putin mai mica este si mai bine pentru ca prajitura o sa iasa mai inalta.  Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca prajitura este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat, mai lasam prajitura cam 5 minute in cuptor, apoi repetam testul. Cand este gata, o lasam  sa se raceasca complet, apoi o portionam.
Cele 12 linguri oprite din glazura le punem intr-un vas pe foc, impreuna cu  ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata, apoi dam vasul  deoparte. Cand se raceste o turnam peste prajitura portionata.
Servim prajitura cu pofta, alaturi de cei dragi. Un deliciu!😋
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.           










Aici gasiti reteta NEGRESEI DE POST.

21 de comentarii:

  1. Mmmmmm,abia aștept să o gust😋

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim5/4/16

    trebuie incercata

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim2/4/17

    Am făcut negresa dvs.este nemaipomenită. Mulțumesc! Super bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca v-a placut si voua. Iti multumesc si eu si te mai astept in bucataria mea virtuala. Te pup, o noapte linistita!

      Ștergere
    2. Anonim2/4/17

      Multumesc asemenea !

      Ștergere
    3. Anonim3/4/17

      Mulțumesc asemenea!
      Rețetă de drob de pasăre aveți?

      Ștergere
    4. Da am :) Cauta pe blog "Drob de pui in aluat", este tare buna reteta

      Ștergere
  4. Super delicioasa..si usor de facut!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arată super de bine.
    Negresa e peajitura preferată a familiei mele. O încercăm sigur.!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru apreciere! O zi frumoasa sa aveti!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!