Ingrediente:
- 5 oua
- 350 g zahar
- 200 g faina
- 100 g cacao neagra
- 150 g unt (82%grasime)
- 50 ml ulei
- 200 ml lapte
- 1 lingura esenta de rom
- 1 pliculet praf de copt
- 1 ciocolata amaruie(100 g)
- un varf cutit de sare
Mod de preparare:
Intr-o craticioara punem la incalzit laptele, untul, uleiul si zaharul pe care il amestecam inainte cu cacaoa. Amestecam in craticioara continuu cu telul in forma de para pana compozitia se omogenizeaza si zaharul se dizolva complet. Cand este gata, dam craticioara deoparte si adaugam esenta de rom. Amestecam bine si scoatem 12 linguri din compozitie. Le vom folosi mai tarziu cand vom glazura prajitura.
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma ( ca la bezea) cu sarea. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire compozitia de cacao in timp ce mixam. Incorporam in 2-3 reprize si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. La sfarsit punem treptat spuma de albus amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava cu dimensiunile de 25x35 cm... daca aveti una putin mai mica este si mai bine pentru ca prajitura o sa iasa mai inalta. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca prajitura este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat, mai lasam prajitura cam 5 minute in cuptor, apoi repetam testul. Cand este gata, o lasam sa se raceasca complet, apoi o portionam.
Cele 12 linguri oprite din glazura le punem intr-un vas pe foc, impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata, apoi dam vasul deoparte. Cand se raceste o turnam peste prajitura portionata.
Servim prajitura cu pofta, alaturi de cei dragi. Un deliciu!😋
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasiti reteta NEGRESEI DE POST.
Place ...
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereMmmmmm,abia aștept să o gust😋
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
Ștergeretrebuie incercata
RăspundețiȘtergereNeaparat :) ..este delicioasa!! Multumesc!
ȘtergereAm făcut negresa dvs.este nemaipomenită. Mulțumesc! Super bună!
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult ca v-a placut si voua. Iti multumesc si eu si te mai astept in bucataria mea virtuala. Te pup, o noapte linistita!
ȘtergereMultumesc asemenea !
ȘtergereMulțumesc asemenea!
ȘtergereRețetă de drob de pasăre aveți?
Da am :) Cauta pe blog "Drob de pui in aluat", este tare buna reteta
ȘtergereFoarte buna!
RăspundețiȘtergereIti multumesc, Aura! O zi frumoasa! <3
ȘtergereSuper delicioasa..si usor de facut!
RăspundețiȘtergereAdevarat! Te pup, o zi frumoasa! <3
ȘtergereDelicioasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereFoarte delicioasa!
RăspundețiȘtergerePup, o seara frumoasa!
ȘtergereArată super de bine.
RăspundețiȘtergereNegresa e peajitura preferată a familiei mele. O încercăm sigur.!!!
Iti multumesc pentru apreciere! O zi frumoasa sa aveti!
Ștergere