24.02.2016

Negresa

O prajitura in fata careia nu poti rezista prea mult. Tare buna langa o cafea sau un pahar cu lapte.



loading...


     Ingrediente:
  • 5 oua
  • 350 g zahar
  • 200 g faina
  • 4 linguri cacao neagra
  • 150 g unt (82%grasime)
  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ciocolata amaruie
  • un varf cutit de sare


Aici gasiti reteta NEGRESEI CU GEM SI BEZEA.

Mod de preparare:
Intr-o craticioara punem la fiert laptele, untul, uleiul si zaharul amestecat cu cacaoa. Amestecam continuu pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte, adaugam esenta de rom, amestecam si scoatem 12 linguri din compozitie, pe care le vom folosi impreuna cu ciocolata la glazurarea prajiturii.
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma ( ca la bezea) cu un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam amestecul de cacaoa (racit) in fir subtire si mixam. Punem faina cernuta si amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam cate o lingura din  albusurile batute si amestecam usor cu o spatula.







Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( am folosit o tava cu dimensiunile de 25x35 cm, daca aveti una putin mai mica este si mai bine pentru ca prajitura o sa iasa mai inalta) si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata ,fara aluat prins pe ea ,inseamna ca prajitura este coapta). Lasam parajitura sa se raceasca, apoi o portionam.
Cele 12 linguri oprite din glazura le punem pe foc cu ciocolata rupta bucatele. Amestecam sa se topeasca ciocolata.Cand se raceste, o turnam peste prajitura portionata.
Servim prajitura cu pofta, alaturi de cei dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI                  












loading...
loading...

11 comentarii:

  1. Mmmmmm,abia aștept să o gust😋

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  2. Anonim5/4/16

    trebuie incercata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neaparat :) ..este delicioasa!! Multumesc!

      Ștergere
  3. Am făcut negresa dvs.este nemaipomenită. Mulțumesc! Super bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca v-a placut si voua. Iti multumesc si eu si te mai astept in bucataria mea virtuala. Te pup, o noapte linistita!

      Ștergere
    2. Multumesc asemenea !

      Ștergere
    3. Mulțumesc asemenea!
      Rețetă de drob de pasăre aveți?

      Ștergere
    4. Da am :) Cauta pe blog "Drob de pui in aluat", este tare buna reteta

      Ștergere

Postări populare

Pub.

loading...
loading...
loading...

Articole recente