24.02.2016

Negresa

O prajitura in fata careia nu poti rezista prea mult. Tare buna langa o cafea sau un pahar cu lapte.



loading...


     Ingrediente:
  • 5 oua
  • 350 g zahar
  • 200 g faina
  • 4 linguri cacao neagra
  • 150 g unt (82%grasime)

  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ciocolata amaruie
  • un varf cutit de sare



Mod de preparare:
Intr-o craticioara punem la fiert laptele, untul, uleiul si zaharul amestecat cu cacaoa. Amestecam continuu pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte, adaugam esenta de rom, amestecam si scoatem 12 linguri din compozitie pe care le vom folosi impreuna cu ciocolata la glazurarea prajiturii.
Separam galbenusurile de albusuri . Albusurile le batem spuma ( ca la bezea) cu un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam amestecul de cacaoa (racit) in fir subtire si mixam. Punem faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam cate o lingura din  albusurile batute si amestecam usor cu o spatula.





Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am avut tava de 25x35 cm, daca aveti una putin mai mica este si mai bine pentru ca prajitura o sa iasa mai inalta) si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam parajitura sa se raceasca, o scoatem din tava si o portionam.
Cele 12 linguri oprite din glazura le punem pe foc cu ciocolata rupta bucatele.Amestecam sa se topeasca ciocolata.Cand se raceste, o intindem peste prajitura portionata.
Servim prajitura cu pofta,alaturi de cei dragi.
Sa va fie de folos!😘
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.














loading...
loading...

11 comentarii:

  1. Mmmmmm,abia aștept să o gust😋

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  2. Anonim5/4/16

    trebuie incercata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neaparat :) ..este delicioasa!! Multumesc!

      Ștergere
  3. Am făcut negresa dvs.este nemaipomenită. Mulțumesc! Super bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca v-a placut si voua. Iti multumesc si eu si te mai astept in bucataria mea virtuala. Te pup, o noapte linistita!

      Ștergere
    2. Multumesc asemenea !

      Ștergere
    3. Mulțumesc asemenea!
      Rețetă de drob de pasăre aveți?

      Ștergere
    4. Da am :) Cauta pe blog "Drob de pui in aluat", este tare buna reteta

      Ștergere

});

Articole recente