20.11.2016

Negresa de post


Chiar daca este de post, este una dintre cele mai bune prajituri. Sa faceti portie dubla , ca n-o s-ajunga!


loading...

       Ingrediente:
  • 2 cani faina(cana de250ml)
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • ½ cana ulei
  • 2 linguri fulgi de cocos

  • 4 linguri gem de prune
  • 3 linguri cacao
  • 100 g stafide
  • o sticluta esenta de rom
  • un pliculet praf de copt
  • un varf cutit de sare
       Pentru pudrat parjitura:
  • 2-3 linguri zahar pudra cu gust de vanilie 


Mod de preparare:
Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii,aprindem cuptorul la foc mediu si tapetam o tava (dimensiunea 24x24cm am folosit eu) cu hartie de copt.

Punem zaharul intr-un castron si adaugam pe rand amestecand cu telul,apa, uleiul,sarea,esenta,gemul si nuca de cocos.
Cernem faina cu cacao si praful de copt si le adaugam treptat in compozitia de mai sus.




Amestecam bine cu telul ca sa nu faca cocoloase apoi adaugam stafidele.
Turnam aluatul in tava pe care o dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Facem tesul cu scobitoarea pentru a ne asigura ca prajitura este coapta.
Cand se raceste o pudram cu zaharul, apoi o portionam.
Servim prajitura alaturi de cei dragi.😘
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti mai multe bunatati din bucataria mea.









loading...
loading...

Un comentariu:

  1. Anonim24/11/16

    Este foarte buna si as adauga, cu cat mai mult gem punem, cu atat iese si mai buna. Este indicat un gem cu fructe mai intregi.

    RăspundețiȘtergere

});

Articole recente