Daca probati reteta mea de Negresa rapida de post sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook.😉.
O parte din ingrediente le vom masura cu o cana de 250 ml.
Ingrediente:
Mod de preparare:- 2 cani faina
- 1 cana zahar
- 1 cana apa plata sau minerala/sifon
- ½ cana ulei
- 2 linguri fulgi nuca de cocos(optional)
- 4 linguri gem de prune(sau orice gem)
- 3 linguri cacao
- 100 g stafide
- o sticluta esenta de rom
- un pliculet praf de copt sau o lingurita cu varf bicarbonat de sodiu
- un varf cutit de sare
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C) si tapetam o tava (dimensiunea 24x24 cm am avut eu) cu hartie de copt. Daca folositi o tava mai mare mariti cantitatile ingredientelor. Avem nevoie de o cana cu volumul de 250 ml...cu ea vom masura apa, uleiul, faina si zaharul.
Punem zaharul intr-un castron si adaugam pe rand: apa, uleiul, sarea, esenta, gemul si nuca de cocos. Amestecam cu telul in forma de para dupa fiecare ingredient.
Cernem faina(tip 000) cu cacao si praful de copt si le adaugam treptat in compozitia de mai sus. Daca folosim bicarbonat de sodiu il stingem in putin otet sau zeama de lamaie si il punem in castron odata cu apa si uleiul.
Amestecam bine cu telul pana la omogenizare, apoi adaugam stafidele.
Turnam aluatul in tava si o dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Facem tesul cu scobitoarea pentru a ne asigura ca prajitura este coapta: infigem o scobitoare in mijlocul negresei si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca este coapta. Cand este gata, lasam prajitura sa se racoreasca in tava, apoi o scoatem cu hartie cu tot si o punem pe un gratar sau pe un tocator. Cand se raceste o pudram cu zahar, apoi o portionam..... si o mancam cu mare pofta😊. Un desert simplu si tare bun aceasta Negresa de post.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Este foarte buna si as adauga, cu cat mai mult gem punem, cu atat iese si mai buna. Este indicat un gem cu fructe mai intregi.
RăspundețiȘtergereFoarte bună a ieșit! Mulțumesc frumos pentru rețetă! Aici găsesc multe rețete foarte bune,care le iubesc!
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud asta. Pup, o zi frumoasa! <3
Ștergeremultumesc am preprato...este f buna..fara oua
RăspundețiȘtergereSALUTARI DIN ISRAEL
Pup, o zi frumoasa. Ma bucur ca v-a placut :)
ȘtergereFoarte buna.in perioada postului o pregătesc mereu!!
RăspundețiȘtergereTe imbratisez, o zi frumoasa!
ȘtergereFFF.Buna!
RăspundețiȘtergereIti multumesc, o zi frumoasa!
ȘtergereO fac de peste 20 de ani,in post,dar cu nuca macinata in locul gemului.Abia astept s-o fac pe asta acum,e mult mai interesanta si arata superb !
RăspundețiȘtergereIti multumesc pentru vizita si comentariu. Astept sa imi spui cum ti-a iesit negresa facuta dupa reteta mea :)
ȘtergereEu o sa o încerc dar cu pudra de roscove în locul la cacao.
ȘtergereSuper. Astept sa imi spui cum ti-a iesit.
ȘtergereF buna! Voi incerca si pe cea cu ciocolata😍
RăspundețiȘtergereFoarte buna multumesc
RăspundețiȘtergerecu drag, iti multumesc si eu pentru aprecierti.
ȘtergereMulțumesc mult 😘🫶
RăspundețiȘtergereCu drag!
ȘtergereDelicios dragă Gicuța!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, te pup!
ȘtergereExcelent, merci frumos! 💥
RăspundețiȘtergereCu mare drag, o zi minunata sa ai!
ȘtergereMulțumesc frumos, sunteți preferata mea!
RăspundețiȘtergereCu drag, iti multumesc si eu prntru aprecieri. Te imbratisez cu drag❤
ȘtergereAm facut prajitura cu mar,a iesit foarte buna,multumesc pt.retete.
RăspundețiȘtergereCu mare drag, ma bucur tare mult ca v-a placut. O zi minunata sa ai!
Ștergere