24.02.2016

Negresa

O prajitura in fata careia nu poti rezista prea mult. Tare buna langa o cafea sau un pahar cu lapte.

Daca probati reteta mea de Negresa, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...


      Ingrediente:
  • 5 oua
  • 350 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 g cacao neagra
  • 150 g unt (82%grasime)
  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 ciocolata amaruie(100 g)
  • un varf cutit de sare


Aici gasiti reteta NEGRESEI CU GEM SI BEZEA.
Aici gasiti reteta NEGRESEI DE POST.

Mod de preparare:
Intr-o craticioara punem la incalzit laptele, untul, uleiul si zaharul amestecat cu cacaoa. Amestecam continuu pana compozitia se omogenizeaza si zaharul se dizolva complet. Cand este gata, dam craticioara deoparte si adaugam esenta de rom.  Amestecam bine si scoatem 12 linguri din compozitie. Le vom folosi mai tarziu cand vom glazura prajitura.
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma ( ca la bezea) cu sarea. Peste galbenusuri adaugam, in fir subtire, compozitia de cacao in timp ce mixam. Incorporam in 2-3 reprize si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. La sfarsit punem treptat spuma de albus, amestecand usor cu o spatula.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Eu am folosit o tava cu dimensiunile de 25x35 cm... daca aveti una putin mai mica este si mai bine pentru ca prajitura o sa iasa mai inalta.  Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca prajitura este coapta. Cand este gata, lasam parajitura sa se raceasca, apoi o portionam.
Cele 12 linguri oprite din glazura le punem intr-un vas pe foc, impreuna cu  ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata, apoi dam vaul  deoparte. Cand se raceste o turnam peste prajitura portionata.
Servim prajitura cu pofta, alaturi de cei dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.                  












loading...

19 comentarii:

  1. Mmmmmm,abia aștept să o gust😋

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim5/4/16

    trebuie incercata

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim2/4/17

    Am făcut negresa dvs.este nemaipomenită. Mulțumesc! Super bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca v-a placut si voua. Iti multumesc si eu si te mai astept in bucataria mea virtuala. Te pup, o noapte linistita!

      Ștergere
    2. Anonim2/4/17

      Multumesc asemenea !

      Ștergere
    3. Anonim3/4/17

      Mulțumesc asemenea!
      Rețetă de drob de pasăre aveți?

      Ștergere
    4. Da am :) Cauta pe blog "Drob de pui in aluat", este tare buna reteta

      Ștergere
  4. Super delicioasa..si usor de facut!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).