23.02.2016

Amandine

Amandine de casa, mult mai bune ca cele de la cofetarie. Blat de cacao, crema de unt si glazura de ciocolata....un deliciu💛.

Daca probati reteta mea de Amandine sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍. Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.
  
   Ingrediente
   Blat:

  • 6 oua 
  • 7 linguri zahar(175 g) 
  • 8 linguri faina(200 g) 
  • 3 linguri cacao(75 g) 
  • 3 linguri ulei 
  • 3 linguri apa 
  • o lingurita cu praf de copt 
  • un varf cutit de sare
    Crema:
  • 200 g unt(82%grasime) 
  • 6 linguri zahar(150 g )
  • 1 lingura cacao(25 g)
  • 100 ml apa 
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura esenta de rom 
    Sirop:
  • 300 ml apa 
  • 6 linguri zahar 
  • 2 lingurite ness 
  • 1 lingura esenta de rom 
    Glazura:
  • 200 g ciocolata (50% cacao) 
  • 150 ml frisca lichida 
  • unt(cat o nuca) 
    Decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte 
  • 150 ml frisca lichida 

Mod de preparare
Blat:
 
Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri punem putina sare si le mixam pana devin spuma, apoi adaugam zaharul in 2-3 reprize si mixam bine de fiecare data pana acesta se dizolva. Adaugam treptat cele 3 linguri cu apa, apoi punem in fir subtire galbenusurile amestecate cu uleiul. Cernem faina, cacao si praful de copt si le incorporam treptat cu o spatula amestecand usor, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava(25x35cm) tapetata cu hartie de copt, o nivelam, apoi  introducem tava in cuptorul preincalzit la foc potrivit( 180°C ) pentru 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca blatul este copt. Scoatem blatul si cand se raceste il taiem in doua foi.
Crema: 
Intr-o craticioara punem cacaoa si zaharul, amestecam bine, apoi turnam apa . Amestecam din nou si punem craticioara pe foc potrivit. Cand incepe sa fiarba reducem focul si amestecam continuu cu telul in forma de para pana compozitia se ingroasa ca o smantana. O dam deoparte si punem treptat galbenusurile batute cu furculita amestecand rapid cu telul. Lasam compozitia sa se raceasca complet. Untul il mixam spuma, apoi adaugam treptat compozitia de cacao racita. La sfarsit aromatizam cu esenta de rom.
Sirop: 
Punem la fiert apa si zaharul( aproximativ 5 minute). La final adaugam nessul si esenta de rom. Lasam la racit.
Glazura: 
Punem intr-o craticioara frisca, si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte, adaugam ciocolata rupta bucatele si untul. Amestecam pana ciocolata se topeste si obtinem o compozitie fina.
Decor: 
Punem frisca intr-o craticioara si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana ciocolata este complet topita, o lasam sa se raceasca si o dam la frigider 2-3 ore. Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit/racit o mixam pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.
Asamblare: 
Asezam prima foaie de blat pe o tava, o insiropam cu jumatate din sirop si intindem crema uniform. Asezam peste crema si a doua foaie de blat si o insiropam. Dam tava cu prajitura la frigider pentru 2-3 ore dupa care indepartam cu grija marginile si taiem prajitura in cuburi. Peste fiecare cub turnam cate o lingura din glazura calduta. Dam din nou tava la frigider pana se intareste glazura. Punem crema pentru decor intr-un posh si formam aveline deasupra fiecarei prajituri. Pana la servire pastram prajiturile in frigider. Deliciu💛💛💛!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.





Aici gasiti reteta TORTULUI AMANDINA.



5 comentarii:

  1. Sunt asa de buneeee.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Sînt extraordinar de bune ...dar și cîtă muncă totuși, felicitări👏

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc! Mie nu mi se pare multa munaca, doar ca prajitura se face in mai multe etape. Pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
  3. Anonim7/4/21

    Arata apetisant!!! Am sa incerc si aceasta reteta de la tine!!!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!