21.03.2016

Eclere


Un desert de nerefuzat.




loading...
     Ingrediente
     Pentru cojile de eclere
  • 2 cani faina(cana de 250 ml) 
  • o cana si jumatate  apa
  • o cana  ulei 
  • 7 oua 
  • un praf de sare


     Crema:
  • 1 litru lapte 
  • 125 g unt gras 
  • 200 g zahar 
  • 6 galbenusuri 
  • 6 linguri faina 
  • 2 plicuri zahar vanilat 
  • o esenta de vanilie 
  • un praf de sare

    Umplutura de frisca:
  • 500 ml frisca lichida 
  • 100 g ciocolata alba 
     Decor:
  • 100 g ciocolata 50 %cacao 
  • 50 ml frisca lichida



Mod de preparare

Coji eclere:
Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea. 
Cand da in clocot mai lasam sa fiarba cateva secunde apoi dam cratita deoparte si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare. 
Lasam sa se racoreasca apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Punem aluatul intr-o seringa de patiserie (pos)si formam eclere in tava tapetata cu hartie de copt,lasand distanta intre ele. 
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare ( 190-200 grade)pentru aproximativ 25-30 de minute,pana eclerele cresc si se rumenesc frumos.In primele 20 de minute, nu deschidem usa cuptorului.





Crema:
Intr-un vas cu fund dublu punem laptele la fiert cu praful de sare . 
Galbenusurile le frecam cu zaharul . Adaugam faina,amestecam si turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte. 
Amestecam bine ca sa nu faca cocoloase. 
Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam esenta de vanilie,zaharul vanilat si untul. 
Omogenizam ,acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit .
Umplutura frisca: 
Frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. 
Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam apoi o lasam sa se raceasca . O punem 10-15 minute in congelator dupa care o batem spuma.
Decor:
Punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana obtinem o compozitie fina.
Asamblare:
Taiem eclerele pe lungime si cu ajutorul seringii de patiserie(pos), le umplem cu crema apoi cu frisca. Deasupra le decoram cu ciocolata topita in putina frisca.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.



















loading...
loading...

4 comentarii:

  1. Felicitari! Ti-au iesit tare apetisante. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Ina! Te pup, o zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  2. Anonim4/11/16

    cuptorul trebuie sa stea inchis tot timpul ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De obicei mai deschid usa cuptorului dupa primele 20 de minute, sa vad cum s-au rumenit . Nu mi s-a intamplat niciodata sa se lase eclerele.

      Ștergere

p.b.
});

Articole recente