Translate

21.03.2016

Eclere

Sunt multe retete pentru coji de eclere: cu unt, cu ulei sau untura. Aceasta reteta este cea mai buna (din punctul meu de vedere). Foarte important este cum cle coacem. Cuptorul trebuie sa fie bine  incins, le coacem in primele 20 de minute la foc mediu spre mare, apoi le vom lasa la "uscat" inca vreo 15 minute la foc mediu. In primele 20 de minute NU deschidem usa cuptorului. Umplutura este la alegere: crema de vanilie si frisca, crema de ness, etc.


Daca probati reteta mea de Eclere, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cum v-au iesit si cat de mult v-au placut.



loading...

      Ingrediente
      Pentru cojile de eclere:

  • 2 cani faina(cana de 250 ml) 
  • o cana si jumatate apa 
  • o cana ulei 
  • 7-8 oua 
  • un varf cutit de sare
      Crema:
  • 1 litru lapte 
  • 125 g unt gras 
  • 200 g zahar 
  • 6 galbenusuri 
  • 6 linguri faina 
  • 2 plicuri zahar vanilat 
  • o fiola esenta de vanilie 
  • un varf cutit de sare
      Umplutura de frisca:
  • 500 ml frisca lichida 
  • 100 g ciocolata alba 
      Decor:
  • 100 g ciocolata 50 %cacao 
  • 50 ml frisca lichida

Aici gasiti reteta PRAJITURII CU MERE, BISCUITI SI CREMA DE VANILIE.
Aici gasiti reteta DESERTULUI TIRAMISU FARA OUA.



Mod de preparare
Coji de eclere:
Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea. 
Cand apa da in clocot mai lasam sa fiarba cateva secunde, apoi dam cratita deoparte si adaugam toata faina deodata si amestecam cu telul pana la omogenizare. 
Lasam sa se racoreasca si incepem sa adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Punem aluatul intr-o seringa de patiserie (pos)si formam eclere in tava tapetata cu hartie de copt, lasand distanta intre ele pentru ca vor creste la copt. 
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare (190-200 grade)pentru aproximativ 20 de minute, apoi reducem focul la 170-180 grade si le mai lasam aproximativ 10 minute, pana eclerele se rumenesc frumos. In primele 20 de minute nu deschidem usa cuptorului.
Crema:
Intr-un vas cu fund dublu punem laptele la fiert cu sarea. 
Separat, frecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina, amestecam si turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte. Amestecam bine ca sa nu faca cocoloase.
Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana, apoi o dam deoparte si adaugam esenta de vanilie ,zaharul vanilat si untul. 
Omogenizam, acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit .
Umplutura frisca: 
Frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. 
Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam si o lasam sa se raceasca. O punem 10-15 minute in congelator dupa care o mixam spuma.
Decor:
Punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana obtinem o compozitie fina.
Asamblare:
Taiem eclerele pe lungime si cu ajutorul seringii de patiserie(pos) le umplem cu crema, apoi cu frisca. Deasupra le decoram cu ciocolata topita in putina frisca. Deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.













Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.


loading...

8 comentarii:

  1. Felicitari! Ti-au iesit tare apetisante. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Ina! Te pup, o zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  2. Anonim4/11/16

    cuptorul trebuie sa stea inchis tot timpul ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De obicei mai deschid usa cuptorului dupa primele 20 de minute, sa vad cum s-au rumenit . Nu mi s-a intamplat niciodata sa se lase eclerele.

      Ștergere
  3. Anonim14/3/18

    E corect descris modul de preparare pentru umplutura de frisca ? In descriere scrieti ca se foloseste ciocolata iar din poze reiese ca este o crema alba asemanatoare cu frisca .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Reteta este foarte corecta. Daca citesti atent, ai sa vezi ca am folosit ciocolata alba. Se vede si din fotografii. O zi buna si iti multumesc pentru vizita!

      Ștergere
  4. Am incercat cateva din retetele dumneavoastra! Totul a iesit exact ca in postari! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...