Translate

23.02.2016

Amandine

Amandine de casa, mult mai bune ca cele de cofetarie. Recomand cu drag sa incercati reteta!


Daca probati reteta mea de Amandine, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.

loading...
      Ingrediente
      Blat:

  • 6 oua 
  • 7 linguri zahar(175 g) 
  • 8 linguri faina(200 g) 
  • 3 linguri cacao(75g) 
  • 3 linguri ulei 
  • 3 linguri apa 
  • o lingurita praf de copt 
  • un varf cutit de sare
      Crema:
  • 200 g unt(82%grasime) 
  • 6 linguri zahar(150 g )
  • 1 lingura cacao(25 g)
  • 100 ml apa 
  • 2 galbenusuri( optional)
  • 1/2 sticluta esenta de rom 
      Sirop:
  • 300 ml apa 
  • 6 linguri zahar 
  • 2 pliculete ness 
  • o sticluta esenta de rom 
      Glazura:
  • 200 g ciocolata (50% cacao) 
  • 150 ml frisca lichida 
  • unt(cat o nuca) 
      Decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte 
  • 150 ml frisca lichida 

Aici gasiti reteta prajiturii ALBINITA.

Aici gasiti reteta ECLERELOR.


Mod de preparare
Blat:
separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul. Cernem faina, cacao si praful de copt si le incorporam cu o spatula in amestecul de albus si galbenus.Turnam compozitia intr-o tava(25x35cm) tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit la foc potrivit( 175-180 grade) pentru 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca blatul este copt). Scoatem blatul si cand se raceste il taiem in doua foi.

Crema: intr-o craticioara punem cacaoa amestecata cu zaharul, turnam apa si o punem pe foc mic. O lasam pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Untul il mixam spuma, adaugam treptat compozitia de cacao racita. Adaugam cate un galbenus si mixam bine dupa fiecare. La sfarsit punem esenta de rom .
Sirop: punem la fiert apa si zaharul( aproximativ 5 minute). La final adaugam nessul si esenta de rom. Lasam la racit.
Glazura: punem intr-o craticioara frisca, iar cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte, adaugam ciocolata rupta bucatele si untul. Amestecam pana obtinem o compozitie fina.
Decor: punem frisca intr-o craticioara si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana ciocolata este complet topita, o lasam sa se raceasca si o dam la frigider 2-3 ore. Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit, o mixam pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.
Asamblare: asezam prima foaie de blat pe o tava, o insiropam cu jumatate din sirop si intindem crema uniform. Asezam peste crema si a doua foaie de blat si o insiropam. Dam tava cu prajitura la frigider pentru 2-3 ore, dupa care indepartam cu grija marginile si taiem prajitura in cuburi. Peste fiecare cub turnam cate o lingura din glazura calduta. Dam din nou tava la frigider pana se intareste glazura. Punem crema pentru decor intr-un posh si formam aveline deasupra fiecarei prajituri. Pana la servire pastram prajiturile in frigider. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.




































Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.



loading...

4 comentarii:

  1. Sunt asa de buneeee.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Sînt extraordinar de bune ...dar și cîtă muncă totuși, felicitări👏

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc! Mie nu mi se pare multa munaca, doar ca prajitura se face in mai multe etape. Pup, o zi frumoasa!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...