23.02.2016

Amandine


Amandine de casa, mult mai bune ca cele de cofetarie😉





loading...

      Ingrediente
      Blat:
  • 6 oua
  • 175 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
     Crema:
  • 200 g unt(82%grasime)
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 100 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 sticluta esenta de rom

      Sirop:
  • 300 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete ness
  • o sticluta esenta de rom
      Glazura:
  • 200 g ciocolata (50% cacao)
  • 150 ml frisca lichida
  • unt(cat o nuca)
     Decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare
Blat:  separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma  cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul. Cernem faina, cacao si praful de copt si le incorporam cu o spatula in amestecul de albus si galbenus.Turnam compozitia intr-o tava(22x32cm) tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit la foc potrivit( 175-180 grade) pentru 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si cand se raceste  il taiem in doua.
Crema:  intr-o craticioara punem cacaoa amestecata cu zaharul, turnam apa si o punem pe foc mic. O lasam pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Untul il mixam, apoi treptat adaugam compozitia de cacao racita. Adaugam cate un galbenus si mixam bine dupa fiecare. La sfarsit adaugam esenta de rom .
Sirop: punem  la fiert apa si zaharul( aproximativ 5 minute). La final adaugam nessul si esenta de rom. Lasam la racit.




Glazura: punem intr-o craticioara frisca, iar cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul. Amestecam pana obtinem o compozitie fina.
Decor: punem frisca intr-o craticioara si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana ciocolata este complet topita, o lasam sa se raceasca si o dam la frigider 2-3 ore. Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit, o mixam pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.
Asamblare: asezam prima foaie de blat pe o tava, o insiropam cu jumatate din sirop si intindem crema uniform. Asezam peste crema si a doua foaie de blat si o insiropam. Dam tava cu prajitura la frigider pentru 2-3 ore, dupa care indepartam cu grija marginile si taiem prajitura in cuburi. Peste fiecare cub turnam cate o lingura din glazura calduta. Dam din nou tava la frigider pana se intareste glazura. Punem crema pentru decor intr-un posh si formam aveline deasupra fiecarei prajituri. Pana la servire pastram prajiturile in frigider.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati ca in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.



















loading...
loading...

2 comentarii:

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente