09.01.2024

Pasta/pate de linte

Lintea este un ingredient care aduce multe beneficii pentru organism, de aceea trebuie inclusa in preparatele noastre....in supe, ciorbe si alte mancaruri. Timpul de gatire nu este asa mare deoarece fierbe mult mai repede decat fasolea sau mazarea uscata. Eu am lasat-o cca 20 de minute la inmuiat, dar se poate sari peste acest pas. Aceasta pasta/pate de linte se face foarte usor, este ieftina, sanatoasa si delicioasa💚.



Daca probati reteta mea de Pasta/pate de linte sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍.


    Ingrediente
  • 250 g linte
  • o ceapa
  • un morcov
  • sare
  • piper macinat
  • boia dulce
  • ¼ lingurita cu pudra de turmeric(optional)
  • 4-5 linguri ulei





Mod de preparare:
Spalam lintea in mai multe ape reci, apoi o punem la inmuiat in apa pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp o scurgem, o clatim din nou in apa rece si o punem intr-o oala. Curatam si spalam ceapa si morcovul. Taiem ceapa in 4, iar morcovul in rondele mai groase. Le punem in oala cu lintea. Turnam apa cat sa treaca peste legume cu 2-3 degete, apoi punem oala pe foc potrivit. Cand incepe sa fiarba reducem focul la mic si lasam pe foc pana legumele sunt bine patrunse. Cand sunt fierte, rasturnam totul intr-o strecuratoare si lasam la scurs si racit. La mine lintea a fiert cam in 50 de minute. Sunt mai multe timpuri de linte, linte verde, verde inchis spre maron, rosie, sau neagra....unele soiuri fierb mai repede, iar la altele timpul de gatire este putin mai mare. Eu am folosit linte verde. Cand legumele sunt reci le punem intr-un castron si adaugam peste ele: sare, piper macinat, boia dulce de ardei si pudra de turmeric. Turmericul coloreza frumos aceasta pasta de linte, dar este si aromat cu un gust usor iute/piperat. Pasam totul cu mixerul vertical pana obtinem o pasta, iar spre sfarsit punem pe rand cele 4-5 linguri cu ulei mixand bine de fiecare data. Gustam pasta si daca este nevoie mai adaugam sare, piper si boia dupa gust. Cand este gata, o punem intr-un bol si o decoram (sau nu) dupa bunul plac. Se seveste intinsa pe felii de paine sau lipii...un deliciu😋!. Se poate pastra in figider timp de 3-4 zile intr-un borcan sau alt recipient care se inchide cu capac.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasiti reteta pentru "ICRE DE FASOLE".




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!