Ingrediente:
Mod de preparare:
Alegem fasolea de impuritati, apoi o spalam si o punem intr-un vas. Turnam apa rece cat sa treaca peste ea cu o palma si o lasam sa stea asa peste noapte ca sa se inmoaie. O punem intr-un loc mai racoros sau in frigider ca sa nu fermenteze. Boabele de fasole vor creste in volum de doua sau chiar trei ori, asa ca aveti grija sa o puneti intr-un vas incapator.
A doua zi inlaturam boabele care plutesc la suprafata apei si vom opari de doua ori fasolea inainte de gatire. Prin aceasta operatiune mai eliminam din substantele care produc balonarea. Cum procedam: scurgem apa in care a stat fasolea peste noapte, o inlocuim cu alta si o punem la fiert. Cand incepe sa fiarba o lasam sa clocoteasca 5 minute, apoi o scurgem din nou, punem alta apa si o lasam iarasi sa clocoteasca.
Cand am schimbat si a treia apa punem morcovul, o ceapa decojita, frunza de dafin si o lasam sa fiarba pana este bine patrunsa. Se poate fierbe si la oala sub presiune.
Cand fasolea a fost fiarta o rasturnam intr-o strecuratoare si o lasam la scurs.
Inlaturam morcovul, ceapa si frunza de dafin.
Cand se raceste complet o punem intr-un castron si o mixam cu mixerul vertical adaugand treptat jumatate din cantitatea de ulei.
Uleiul ramas il punem intr-o craticioara pe foc si cand se incins punem doua cepe tocate marunt. Tinem pe foc 1-2 minute cat sa se inmoaie foarte putin ceapa fara a se praji.
Asa fierbinte, o punem peste fasole si mixam din nou pana la omogenizare. Punem zeama de lamaie dupa gust si am condimentam cu sare si piper macinat. Daca doriti puteti adauga si 2-3 catei de usturoi rasi fin. Servim fasolea pe felii de paine proaspata sau prajita. Bunatate💜!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😘. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe RETETE DE POST.
Aici gasiti retea SALATEI DE FASOLE BOABE CU LEGUME.
Aici gasiti reteta pentru FASOLE CU CIOLAN.
- 350 g fasole boabe
- 3 cepe
- 1 morcov
- 150-200 ml ulei
- zeama de lamaie(dupa gust)
- sare
- piper macinat
- o frunza de dafin
Mod de preparare:
Alegem fasolea de impuritati, apoi o spalam si o punem intr-un vas. Turnam apa rece cat sa treaca peste ea cu o palma si o lasam sa stea asa peste noapte ca sa se inmoaie. O punem intr-un loc mai racoros sau in frigider ca sa nu fermenteze. Boabele de fasole vor creste in volum de doua sau chiar trei ori, asa ca aveti grija sa o puneti intr-un vas incapator.
A doua zi inlaturam boabele care plutesc la suprafata apei si vom opari de doua ori fasolea inainte de gatire. Prin aceasta operatiune mai eliminam din substantele care produc balonarea. Cum procedam: scurgem apa in care a stat fasolea peste noapte, o inlocuim cu alta si o punem la fiert. Cand incepe sa fiarba o lasam sa clocoteasca 5 minute, apoi o scurgem din nou, punem alta apa si o lasam iarasi sa clocoteasca.
Cand am schimbat si a treia apa punem morcovul, o ceapa decojita, frunza de dafin si o lasam sa fiarba pana este bine patrunsa. Se poate fierbe si la oala sub presiune.
Cand fasolea a fost fiarta o rasturnam intr-o strecuratoare si o lasam la scurs.
Inlaturam morcovul, ceapa si frunza de dafin.
Cand se raceste complet o punem intr-un castron si o mixam cu mixerul vertical adaugand treptat jumatate din cantitatea de ulei.
Uleiul ramas il punem intr-o craticioara pe foc si cand se incins punem doua cepe tocate marunt. Tinem pe foc 1-2 minute cat sa se inmoaie foarte putin ceapa fara a se praji.
Asa fierbinte, o punem peste fasole si mixam din nou pana la omogenizare. Punem zeama de lamaie dupa gust si am condimentam cu sare si piper macinat. Daca doriti puteti adauga si 2-3 catei de usturoi rasi fin. Servim fasolea pe felii de paine proaspata sau prajita. Bunatate💜!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😘. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe RETETE DE POST.
Aici gasiti retea SALATEI DE FASOLE BOABE CU LEGUME.
Aici gasiti reteta pentru FASOLE CU CIOLAN.
super am sa incerc si eu :*
RăspundețiȘtergeresuper am sa incerc si eu ms de idee :*
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
ȘtergereAlexa, ma bucur mult ca ti-am dat o idee, si-ti multumesc pentru vizita. Te mai astept si altadata . O zi frumoasa sa ai!
RăspundețiȘtergereCe bine arata.am sa fac si eu. Multumim doamna pentru retetele dvs mie imi sunt de mare ajutor,va iubim si sa postati in continuare. Sanatate!!!
RăspundețiȘtergereFlori, ma bucur tare mult ca retetele mele iti sunt de ajutor.Iti mutumesc pentru apreciere si pentru vizita... te mai astept!! Un sfarsit de saptamana frumos sa ai! <3
ȘtergereAcum a terminat-o de făcut! E un deliciu! Merci pentru reteta!
ȘtergereE super gustos! Adineauri am terminat-o de făcut!!! Un deliciu!
RăspundețiȘtergereMerge orice tip de mixer sau doar din acela de facut maioneza?
RăspundețiȘtergereIdeal ar fi un mixer care paseaza.
ȘtergereBuna ziua,se poate omite ceapa prajita?
RăspundețiȘtergereBuna, Alexandra. Ceapa nu esste prajita, este doar inabusita. Se poate folosi in reteta in stare cruda daca doresti
Ștergere