Daca probati reteta mea de Chec fraged cu mere caramelizate sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍. Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook.😉.
Ingrediente:
- 4 oua
- 100 g zahar( 4 linguri)
- 200 g faina(8 linguri)
- 75 ml ulei
- 200 g iaurt simplu
- ½ plic praf copt
- 1 lingurita esenta vanilie
- un varf cutit sare
- 3 mere mari(cca 350 g cantarite fara coaja si cotor)
- 75 g zahar(3 linguri)
- 1/2 lingura zahar pudra
Mod de preparare:
Prima data ne vom ocupa de umplutura, adica de mere. Le spalam, le stergem cu prosoape de hartie, apoi le curatam de coaja si cotoare. Le taiem in cuburi potrivit de mari si le punem intr-o tigaie larga. Adaugam cele 3 linguri cu zahar si punem tigaia pe foc mediu spre mare. Scuturam tigaia din cand in cand sau amestecam usor fara sa zdrobim merele. O lasam pe foc pana scade tot lichidul pe care si l-au lasat merele. Vom vedea ca merele se caramelizeaza usor. Cand sunt gata oprim focul de sub tigaie si lasam merele sa se raceasca. Intre timp tapetam o tava mare de cozonac cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180°C. Masuram/cantarim toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Cand merele se racesc(pot fi si caldute) le punem in tava pregatita. Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt vas, adaugam un varf cutit de sare peste ele, apoi incepem sa le mixam. Dupa cca 1 minut adaugam zaharul si mixam in continuare pana acesta se dizolva complet. Turnam uleiul in fir subtire in timp ce mixam, apoi cu mixerul la viteza mica incorporam treptat iaurtul. Eu am folosit iaurt tip grecesc, dar se poate folosi orice fel de iaurt natural. Aromatizam cu vanilia, apoi tot cu mixerul la viteza mica incorporam treptat faina amestecata si cernuta impreuna cu praful de copt. Ne va iesi o compozitie mai groasa ca cea de clatite. Turnam aluatul peste merele din tava, apoi cu lingura ridicam merele de pe fundul tavii avand grija ca aluatul sa ajunga peste tot. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute sau pana checul se rumeneste frumos deasupra. Se poate face si testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca este copt. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam checul 5-7 minute in cuptor, apoi repetam testul. Cand este copt, scoatem din tava checul cu hartie cu tot si cand se receste il pudram cu zahar, apoi il feliem si il putem servi. Se poate servi si caldut, doar ca nu se feliaza atat de bine. Iese un chec fraged, aromat si tare gustos😋😘.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Superb! imi place foarte mult!Elena
RăspundețiȘtergereTe imbratisez cu drag, Elena! O zi frumoasa!
ȘtergereMultumim pt reteta
RăspundețiȘtergereCu mare drag, va multumesc si eu pentru aprecieri!
Ștergere