Daca probati reteta mea de Chec din albusuri cu rahat si nutella sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍.
Ingrediente:
- 11 albusuri(340 g)
- 225 g zahar(9 lg)
- 250 g faina(10 lg)
- 150 ml ulei vegetal
- 1 lingura cu nutella
- un varf cutit sare
- 1 lingurita cu esenta de vanilie
- coaja de lamaie
- 250 g rahat
- zahar pudra
Mod de preparare:
Pornim cuptorul la foc mediu(180°C), apoi asternem hartie de copt in doua tavi. Eu am folosit doua tavi de cozonac cu dimensiunile de 7x12x33 cm, dar mergeau si unele putin mai micute.
Cantarim/ masuram toate ingredientele ca sa le avem la indemana.Taiem rahatul in cubulete mici pe care le pudram usor cu faina.
Punem albusurile(sa fie la temperatura camerei) in bolul mixerului sau in alt bol si adaugam sarea peste ele. Le mixam la viteza mare pana se formeaza o spuma consistenta, apoi adaugam zaharul in 2 reprize. Mixam bine de fiecare data pana acesta se dizolva complet. Ne va iesi o bezea tare si lucioasa.
Cand s-a format bezeaua lasam mixerul deoparte, apoi cu ajutorul unei spatule de bucatarie incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt alternand cu uleiul. Amestecam cu miscari largi, de jos in sus, avand grija sa nu ramana urme de faina sau cocoloase. Aromatizam cu esenta si coaja de lamaie. Eu am folosit cam o lingura cu coaja rasa de lamaie pe care o aveam pusa cu zahar in borcan. La sfarsit adaugam cubuletele de rahat si amestecam din nou. Punem aluatul in tavile pregatite mai inainte si pastram 3-4 linguri pe care le amestecam cu nutella. Repartizam compozitia cu nutella peste cea alba, apoi amestecam/rotim cu lingura in interiorul formei ca sa obtinem aspectul marmorat. Scuturam putin tavile ca sa se uniformizeze compozitia, apoi le bagam in cuptor timp de aproximativ 40 de minute. In primele 20 de minute nu deschidem usa cuptorului. Dupa 35 de minute facem proba cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este copt. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam checurile 5-7 minute in cuptor si repetam testul cu scobitoare. Cand sunt gata, scoatem checurile din tava cu hartie cu tot si le lasam la racit. Pudram si feliem checul cand se receste.complet. Un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.Aici gasiti reteta pentru PRAJITURA TAVALITA DIN ALBUSURI.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu