20.03.2016

Prajitura tavalita din albusuri


Aveam niste albusuri ramase si nu stiam ce sa fac cu ele.Le-am folosit in aceasta prajitura.... a iesit delicioasa!



loading...

      Blat:
  • o cana de 350 ml cu albusuri( 11-12 albusuri)
  • o cana faina
  • o cana zahar
  • 5 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare

      Glazura:
  • 250 g unt gras
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao neagra
  • 50 g ciocolata 50% cacao
  • o fiola esenta de rom
     Decor:
  • 150 g nuca de cocos



Aici gasiti reteta de PRAJITURA TAVALITA

Mod de preparare
Blat: 
Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare. 
Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat  in mai multe reprize si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Turnam uleiul in fir suptire ca la maioneza, apoi esenta.
Amestecam faina cernuta cu praful de copt si incepem sa o adaugam treptat, amestecand usor, de jos in sus cu o spatula(lingura). 
Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm)tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 25-30 de minute. 
Facem testul cu scobitoarea (infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins pe ea ,inseamna ca prajitura este coapta).
Cand este gata, o lasam sa se raceasca bine, apoi o taiem cubulete. 




Glazura:
Punem toate ingredientele (mai putin esenta) intr-o craticioara, pe foc mic. 
Amestecam cu telul pana se topeste zaharul si lasam  sa dea cateva clocote. 
Luam vasul de pe foc si adaugam esenta.

Cu ajutorul unei furculite, luam fiecare cub si il scufundam in glazura calduta, apoi il tavalim prin nuca de cocos. 
Asezam prajiturile pe un platou si le servim alaturi de cei dragi. 
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
In fiecare zi postez pe pagina mea de facebook   retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
loading...
loading...

5 comentarii:

  1. Anonim18/5/16

    Iti admir rezultatul muncii,produsele sunt pentru toate buzunarele,dar avind in vedere ca te preocupa dulciurile astept si ceva mai deosebit ,mai elaborat.Ce zici de Morena?Tosca cu mac?Kardinal schnitte,prajitura vieneza,Somloi,Regina Maria,Tort sacher etc....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand timpul imi va perimite,cu siguranta o sa am si aceste retete pe blog. Multumesc frumos de vizita, o zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  2. Cate albusuri ar trebui, concret?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca 12 albusuri am avut...nu mai stiu sigur pt. ca le-am strans in timp in congelator

      Ștergere
  3. Daaa,Kardinalschnitte e absolut minunată,sunt fană,și nu e greu de făcut!merită încercat 😏

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente