08.01.2024

Aripioare de pui cu sos la tigaie

Aripioarele de pui cu sos la tigaie sunt delicioase, rapid si usor de pregatit. Contin ingrediente simple si orice incepator in ale bucatariei le poate prepara😉.

Daca probati reteta mea de Aripioare de pui cu sos la tigaie sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍.

    

    Ingrediente:
  • 6 aripioare de pui
  • 2 cepe mari
  • 3-4 catei de usturoi
  • o lingura cu faina
  • 2 linguri cu pasta de rosii
  • sare
  • piper macinat
  • 3-4 linguri cu ulei
  • cateva fire de patrunjel verde



Mod de preparare:
Prima data ne vom ocupa de aripioare. Le parlim, apoi le curatam si le taiem putin din varfuri. Le spalam bine cu apa rece si le lasam la scurs. Cand sunt scurse le punem intr-un castron, presaram o lingura de faina peste ele si amestecam in asa fel incat faina sa cuprinda toate aripioarele. Incingem uleiul intr-o tigaie mai adanca si prajim putin aripioarele pe ambele parti doar cat sa capete o crusta aurie. Cand sunt gata, le scoatem pe o farfurie si in aceiasi tigaie cu ulei punem ceapa tocata marunt. Daca vi se pare ca este ulei prea mult puteti sa mai scoateti din el. Adugam putina sare si ½ cescuta cu apa si lasam ceapa sa se inabuse. Daca este nevoie mai turnam cate putina apa. Cand ceapa se inmoaie punem usturoiul dat pe razatoarea mica, apoi aripioarele. Turnam apa pana la jumatatea aripioareler, acoperim tigaia partial cu capac si lasam aripioarele sa se gateasca la foc mic. Mai amestecam din cand in cand si daca este nevoie mai completam cu cate putina apa. Dupa 25-30 de minute adaugam pasta de rosii diluata in putina apa, apoi condimentam cu sare si piper macinat. Timpul de gatire poate varia in functie de marimea aripioarelor...aripioarele pe care le-am folosit eu au fost maricele. Lasam in continuare pe foc pana sosul mai scade si aripioarele sunt gatite complet. Cand sunt gata, oprim focul de sub tigaie, presaram deasupra aripioarelor patrunjel verde tocat, apoi le putem servi alaturi de salata preferata, muraturi sau/si mamaliguta, un piure de cartofi sau ce va place voua. Rapid, simplu si tare gustos😋.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.



Aici gasiti reteta pentru ARIPIOARE CU SOS DE ROSII LA CUPTOR.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!