Daca probati reteta mea de Briose cu banane si ciocolata
Ingrediente:
- 2 banane bine coapte(375 g)
- 2 oua
- 150 g zahar (6 linguri)
- 4 linguri ulei
- 300 g faina(12 linguri)
- 1 lgt rasa praf de copt
- 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu stins in otet
- 50 g picaturi de ciocolata
- un varf cutit de sare
- zahar pudra
Mod de preparare:
Pentru inceput pornim cuptorul la foc mediu(170-180°C). Punem formele de briose pe o tava mai mare(am folosit tava de aragaz) si asezam in ele hartiutele speciale de copt. Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 12 briose….acum depinde de marimea formelor pe care le aveti. Orice forme aveti trebuie sa le umpleti pe trei sferturi nu mai mult pentru ca aluatul va da pe dinafara. Pregatim toate ingredientele ca sa le avem la indemana ca treaba o sa mearga destul de repede…este un desert extrem de rapid.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de doua banane foarte bine coapte. Cu cat sunt mai coapte, cu atat mai aromate ies briosele. Decojim bananele, le punem int-un bol incapator si adaugam peste ele zaharul si putina sare. Strivim bananele cu furculita, apoi adaugam cele doua oua batute si ele cu furculita. De acum incepem sa amestecam bine cu telul in forma de para, nu este nevoie sa folosim mixerul la aceasta reteta. Incorporam si cele 4 linguri cu ulei, apoi punem bicarbonatul stins in putin otet. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si amestecam bine cu telul ca sa nu fie cocoloase. La sfarsit incorporam picaturile de ciocolata. Eu am pus doar 50 g, dar se pot adauga mai multe sau chiar deloc…cum doriti. Se poate folosi si ciocolata tableta, o taiati cu cutitul. Luam cu lingura din aluat si umplem hartiutele de briose cam pe trei sferturi. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana briosele trec testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul briosei si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam briosele 5-7 minute in cuptor, apoi repetam proba cu scobitoarea. Cand sunt coapte le lasa putin sa se racoreasca, indepartam hartiutele si presaram deasupra brioselor zahar pudra. Servim briosele cand se racesc. Sunt atat de gustoase si aromate incat am repetat reteta la mai putin de o saptamana😍.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.Aici gasiti reteta pentru BRIOSE CU VISINE SI CACAO.
Un deliciu .Elena
RăspundețiȘtergereMultumesc, Elena. O seara frumoasa!
Ștergere