09.07.2018

Briose cu cacao si visine

Briosele sunt un desert ideal, sunt delicioase si usor de pregatit. Exista multe combinatii si se pot decora in multe feluri. Am ales o varianta simpla si buna care sper sa va placa. 💜

Daca probati reteta mea de Briose cu cacao si visine sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

    Toate ingredientele se masoara cu acelasi pahar(paharul de la iaurt).
    Ingrediente:
  • 3 oua
  • 1 pahar mic de iaurt(150 g)
  • 1 pahar si jumatate cu zahar
  • 1 pahar cu ulei
  • 3 pahare cu faina
  • o lingurita extract de vanilie
  • o lingura rasa cacao
  • o lingurita cu praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 250-300 g visine fara samburi
  • 1 lingurita cu zahar pudra pentru decor


Mod de preparare:

Toate ingredientele se masoara cu acelasi pahar(paharul de iaurt).
Pornim cuptorul la foc mediu(170-180°C).
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt bol, adaugam sarea peste ele si incepem sa le mixam. Adaugam zaharul in 2-3 reprize si mixam bine pana acesta se dizolva. Punem iaurtul, apoi turnam uleiul in fir subtire. Aromatizam cu vanile, mai mixam putin, apoi lasam mixerul deoparte. Cernem faina cu praful de copt si o incorporam treptat cu o spatula in amestecul de oua. Pregatim formele de briose cu hartiute speciale de copt si le asezam pe o tava de aragaz. Punem cate o lingura din compozitie in fiecare hartiuta. In aluatul ce ne ramane adaugam o lingura de cacao si o lingurita de lapte/apa. Omogenizam, luam cu lingurita din compozitie si punem in mijlocul fiecarei briose. Amestecam putin cu o scobitoare cele doua compoziti, apoi punem cate 3 visine in fiecare briosa. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minte sau pana briosele trec testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul briosei si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam briosele 5-7 minute in cuptor, apoi repetam proba cu scobitoarea. Cand sunt coapte le lasa putin sa se racoreasca, indepartam hartiutele si presaram deasupra brioselor zahar pudra. Simplu de preparat si tare bun😊!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z








23 de comentarii:

  1. Am incercat multe rețete la fel si briose. Toate mi-au ieșit perfect din ce aia vă mulțumesc frumos! Sunteți o gospodina desăvârșită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult sa aud asta...te pup, o zi frumoasa! <3

      Ștergere
    2. Anonim28/9/22

      Super,foarte ușor de făcut. Și sunt tare bune.

      Ștergere
    3. Bella20/3/23

      Acele cantități sunt pentru 12 bucăți?

      Ștergere
    4. Da, mie mi-au iesit 12 bucati...acum depinde si de marimea formelor.

      Ștergere
  2. Super!!usor de facut si foarte gustoase!multumesc frumos!un an nou cu sanatate si mult spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc si eu! Un An Nou plin de bucurii si sanatate!

      Ștergere
  3. merg si visine din visinata?multumesc frumos , o zi frumoasa sa aveti .

    RăspundețiȘtergere
  4. Super reteta...deja e favorita noastra dar si celelalte retete sunt preferate!!!multumim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Iti multumesc pentru mesaj si ma bucur mult ca v-au placut. Pup, weekend frumos!

      Ștergere
  5. Aveti cumva o reteta de briose fara oua?Am un bebe alergic la ou si din pacate nu pot gati nimic cu oua.Va multumesc!
    Ps:Sunteti inspiratia mea in bucatarie ❤❤❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alexandra! Poti incerca sa faci aluatul de aici, doar ca il pui in forme de briose :https://bunatatidinbucatariagicutei.blogspot.com/2018/08/prajitura-tavalita-varianta-de-post.html. O zi frumoasa!

      Ștergere
  6. arata super cred ca am sa le incerc chiar miine ( briosele cu visine)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti multumesc. Astept sa imi spui cum ti-au iesit. O primavara frumoasa!

      Ștergere
  7. Nu am iaurt mic doar la caldarusa,cum masor la kintar toate ingredientele???

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua.
    Ce gramaj are paharul cu care masurati faina zaharul si uleiul ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim10/2/23

    Super, le ador.
    Mulțumesc pentru rețete 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri. O zi buna!

      Ștergere
  10. Anonim19/3/23

    În loc de vișine,pot pune stafide ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bella20/3/23

      Puteți să puneți ce vreți! După placul fiecăruia!

      Ștergere
    2. Desigur! Spor! <3

      Ștergere