25.07.2023

Friptura de miel marinata in vin

Aceasta friptura de miel marinata in vin este extrem de aromata, frageda si suculenta. Iti ia putin timp sa o pregatesti, iar de restul se ocupa cuptorul. De regula o pun la macerat inainte cu o zi, iar de Pasti doar o pun in cuptor si avem pe masa o friptura extrem de delicioasa si proaspata😋.

Daca probati reteta mea de Friptura de miel marinata in vin, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturiele/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste inavata💜.


    Ingrediente
  • 2 pulpe de miel (2 kg)
  • o ceapa
  • o capatana de usturoi
    Pentru marinada:
  • 500-600 ml vin alb sau roze
  • sare
  • cimbru
  • piper macinat
  • boia dulce de ardei
    Pentru finisat:
  • 2 linguri ketchup
  • 2 linguri mustar clasic
  • 1 lingura miere



Mod de preparare:
La acesta reteta eu folosit 2 pulpe de miel, dar se poate face si cu costite, sira sau orice carnita de miel aveti. 
Inlaturam dupa carne grasimea in exces(doar daca este cazul) si eventualele pielite, o spalam cu apa rece si o punem intr-o tava.
Turnam intr-o cana mai mare, vinul, apoi punem sarea si restul condimentelor. Eu am pus o lingurita cu varf de sare, una de cimbru si cate ¼ lingurita de piper macinat si boia dulce de ardei. Amestecam bine cu o lingura ca sa se dizolve sarea. Peste bucatile de carne punem ceapa taiata solzisori mai mari, apoi turnam amestecul de vin si condimente. Vinul trebuie sa acopere carnea...daca este nevoie mai adaugati. Acoperim vasul cu capac sau folie alimentara si il punem in frigider pentru cel putin 24 de ore. In acest interval intoarcem de doua trei ori bucatile de carne de pe o parte pe alta.
Dupa acest timp scoatem vasul cu carnea de miel din frigider si o lasam cam doua ore sau pana ajunge la temperatura bucatariei, apoi o punem in cuptorul incins la 180°C acoperita cu capac sau folie de aluminiu. Dupa aproximativ 45 de minute intoarcem carnea pe partea cealalta, iar dupa alte 30 de minute o reintoarcem. Daca lichidul scade prea mult mai punem vin sau apa…eu am mai pus putin vin pentru ca noua ne place ca la final sa ramana si ceva zeama ca sa putem intinge cu paine in ea😋😊. Dupa aproximativ doua ore si jumatate adaugam usturoiul trecut prin presa. Intr-un castronel amestecam ketchup-ul cu mustarul si mierea. Scoatem tava cu carnea din cuptor, indepartam capacul sau folia si ungem pulpele de miel cu acest amestec. Daca mai ramane il amestecam in zeama din tava. Reintroducem tava in cuptor si mai lasam friptura cca 20 de minute sa se rumeneasca putin deasupra. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam friptura 15 minute la odihnit, apoi o putem servi…garnitura este la alegere.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasititi reteta pentru DROB TRADITIONAL DE MIEL.




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!