Daca probati reteta mea de Cornuri pufoase de post cu suc de portocale in aluat, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
Ingrediente
Aluat:
- 500 g faina
- 250-275 ml suc de portocala
- 100 g zahar
- 100 ml ulei
- un plicutet de 7 g cu drojdie uscata
- coaja de la o portocala si de la o lamaie
- cate o lingurita cu esenta de rom si vanilie
- ½ lingurita sare
- crema de ciocolata vegana in care adaugam miez de nuca macinat
- gem amestecat cu miez de nuca macinat sau tocat marunt
- rahat
- 2 linguri miere diluata cu 3-4 linguri cu apa
Mod
de preparare:
Spalam bine portocalele, le stergem cu prosoape
de hartie si radem coaja pe razatoarea cu orificii mici...vom rade doar partea
portocalie. Eu am folosit coaja de la o singura portocala, restul am pus-o
intr-un borcanel, am presarat deasupra zahar si il pastrez in frigider pentru a
o folosi la alte deserturi. Daca nu obtineti cantitatea necesara de suc de
portocala puteti completa cu apa minerala sau apa plata.
Cernem faina de doua ori intr-un vas mai mare in care vom pregati aluatul si
amestecam drojdia granule in ea. Daca folosim drojdie proaspata(avem nevoie de
25 g) o frecam cu ½ lingurita zahar ca sa se lichefieze. Punem intr-un vas pe
foc mic sucul de portocale impreuna cu zaharul si sarea. Amestecam pana acesta
se dizolva, apoi il dam deoparte si adaugam esentele....puteti folosi ce esente
va plac sau ce aveti la indemana. Il lasam sa se racoreasca sa aiba mai putin
de 40°C. Facem o adancitura in mijlocul fainii, adugam coaja de citrice si
incepem sa turnam treptat compozitia lichida. Daca am ales sa folosim drojdie
proaspata o adaugam si pe ea. Amestecam cu lingura atata cat putem, apoi
framantam cu mana pana aluatul se aduna intr-o bila. Daca aluatul este prea
moale mai putem adauga putina faina(1-2 linguri), iar daca este prea tare mai
punem putin lichid...suc de portocale sau apa. Rasturnam aluatul pe masa de
lucru unsa cu putin ulei. Il framantat aproximativ 30 de minute adaugand
treptat uleiul caldut(ne putem unge palmele cu el cat timp framanatm aluatul).
Cand este gata, punem aluatul din nou in vas, acoperim vasul cu folie
alimentara sau un prosop curat si il lasam la crescut la loc
cald pana isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a crescut suficient il rasturnam pe blatul de lucru uns cu ulei si il framantam putin cat sa iasa aerul din el. Il intindem intr-o forma rotunda cu diametrul de cca 50 cm...sa aiba grosimea de aproximativ 0,5 cm, apoi il taiem in 16 triunghiuri cat mai egale.
Punem la baza fiecarui triunghi cate ½ lingurita din umplutura sau cate o fasie de rahat, apoi rulam de la baza spre varf. Asezam cornurile intr-o tava in care asternem hartie de copt. Acoperim tava cu un prosop si lasam cornurile la crescut aproximativ o jumatate de ora. Intre timp aprindem cuptorul si il lasam sa se incalzeasca la foc mediu(180°C).
Pensulam rapid cornurile dospite cu putina apa si punem tava in cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana cornurile se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, scoatem tava cu cornurile din cuptor si le ungem cu siropul din miere si apa.
Le servim caldute sau reci...daca mai raman 😊 . Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti RETETELE MELE DE POST.
Tot din acest aluat am facut si un COZONAC DE POST.
Foarte interesant !
RăspundețiȘtergereIngrediente ...la îndemâna oricui,merita probate rețetele dumneavoastră.
Mulțumesc !
Cu drag, iti multumesc si eu pentru vizita si aprecieri. O zi buna!
ȘtergerePregătesc pentru a doua oară cozonac de post după rețeta Dvs.
RăspundețiȘtergereMi-a ieșit foarte bine de fiecare data!
Va mulțumesc frumos pentru rețeta!
Cu drag, ma bucur ca ti-au reusit. O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergere