29.03.2023

Ciorba de urzici dreasa cu iaurt si galbenus

Ciorba de urzici este o mancare de primavara gustoasa si plina de vitamine. Pentru cei care tin post, ciorba de urzici poate fi preparata fara a fi dreasa cu iaurt si galbenus. Sper sa incercati si voi cat mai curand reteta si sa va placa la fel cum ne-a placut noua💚.


 Daca probati reteta mea de Ciorba de urzici dreasa cu iaurt si galbenus 
sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile mele de FacebookFacebook.


   Ingrediente:

  • 250-300 g urzici(2 maini zdravene)
  • o ceapa
  • un morcov
  • o bucatica de telina
  • pastarnac si patrunjel(cate o radacina mica)
  • 2 linguri cu orez
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • marar si patrunjel verde(cate ½ legatura din fiecare)
  • zeama de lamaie dupa gust
  • 250 g iaurt tip grecesc
  • 2 galbenusuri

 

 



Mod de preparare:
Curatam urzicile (de iarba, paie sau alte frunzulite) si le rupem coditele mai groase. Le punem intr-un vas mare si le spalam in mai multe apa reci. De fiecare data le scoatem din vas cu mana(puteti folosi manusi de unica folosinta) ca eventualele impuritati sa ramana la fundul vasului. Eu dupa ce le-am spalat le-am scos intr-o strecuratoare mare. Punem 2,5 - 3 litri de apa intr-o oala incapatoare. Punem oala pe foc si adaugam putina sare. Cand apa clocoteste punem urzicile si le oparim 2-3 minute maxim. Dupa acest timp le scoatem cu o spumiera si le punem in strecuratoare. Apa in care au fiert urzicile nu o aruncam, o vom folosi la ciorba. Trecem urzicile sub jet de apa rece ca sa isi pastreze culoarea verde. Le lasam la scurs, apoi le tocam cu cutitul, nu foarte marunt. Daca urzicie sunt micute le puteti lasa intregi.
Curatam si spalam legumele(usturoiul il lasam deocamdata deoparte), apoi le tocam in cubulete marunte. Punem ulei in oala in care vom face ciorba, adaugam legumele, un praf de sare si le calim putin doar cat sa se inmoaie fara sa se prajeasca. Peste legumele calite adaugam zeama in care au fiert urzicile….eu am pus putin mai mult de 2 litri. Cand clocoteste punem si orezul, amestecam si lasam sa fiarba totul cam un sfert de ora. Adaugam urzicile tocate, mai lasam sa clocoteasca 5 minute si oprim focul de sub oala. Daca vrem sa o facem de post ne oprim aici.... mai adaugam doar sare, zeama de lamaie, usturoiul si verdeata. Va iesi o bunatate si in acest fel.
Daca nu, punem galbenusurile peste iaurt si le amestecam bine cu telul in forma de para. Subtiem cu doua polonice din ciorba fierbinte, apoi turnam in fir subtire aceasta mixtura in oala cu ciorba. Amestecam bine, punem sare, usturoiul ras pe razatoarea mica si zeama de lamaie dupa gust. La sfarsit adaugam verdeata taiata marunt. Ciorba-i gata de servit…este atat de gustoasa😋! Am tot salivat pana am terminat de fotografiat😊.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea💜!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.



















Aici gasiti reteta pentru MANCARE DE URZICI CU USTUROI.
Aici gasiti reteta pentru MANCARE DE URZICI FRECATE CU MALAI.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!