30.03.2016

Mancare de urzici cu usturoi

Mancarea de urzici si usturoi este un preparat gustos si sanatos care se face rapid. Primavara, cand ies urzicile, pregatesc aceasta mancare de cel putin doua ori, iar daca timpul imi permite mai pun si 2-3 pungute in congelator(ca aici).


Daca probati reteta mea de Mancare de urzici cu usturoi sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata💚. Daca va plac retetele mele  ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook.
     
   Ingrediente:
  • 800 g urzici(aproximativ)
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri cu faina
  • 4-5 linguri cu ulei
  • sare
  • piper macinat


Mod de preparare:
Curatam urzicile (de iarba, paie sau alte frunzulite) si le rupem/indepartam coditele mai groase. Le punem intr-un vas mare si le spalam in mai multe apa reci. De fiecare data le scoatem din vas cu mana(puteti folosi manusi de unica folosinta) ca eventualele impuritati sa ramana la fundul vasului. 
Intr-o oala incapatoare punem cam 2 litri de apa cu o jumatate de lingurita de sare. Cand apa da in clocot punem urzicile si le fierbem 2-3 minute. 
Dupa acest timp le scoatem cu o spumiera si le punem in strecuratoare. Apa in care au fiert urzicile nu o aruncam, o vom folosi la mancare. Trecem urzicile oparite sub jet de apa rece ca sa isi pastreze culoarea verde.  Le lasam la scurs, apoi le tocam cu cutitul, nu foarte marunt. 
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam usturoiul zdrobit.
Il calim maxim un minut...aveti grija sa nu se arda ca devine amar si strica gustul mancarii. Punem faina si amestecam continuu pana se formeaza un rantas. 
Acum punem si urzicile, amestecam si turnam treptat din zeama in care au fiert (cam trei polonice). In timp ce turnam zeama amestecam continuu cu lingura.
Potrivim gustul de sare si piper macinat si mai lasam sa fiarba aproximativ 5 minute. Intre timp facem si o mamaliguta...si pofta buna sa avem😊😋  DE-LI-CIU!! 
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z






16 comentarii:

  1. SI EU LE FAC LA FEL MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur,draga Gina! Te pup, o zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  2. Multumesc pentru reteta!😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu...te mai astept cu drag!

      Ștergere
  3. Anonim10/3/23

    Reteta de sezon!Mulțumesc pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag. Iti multumesc si eu pentru comentariu si aprecieri!

      Ștergere
  4. Anonim10/3/23

    Mulțumesc! Ești un mare ajutor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri!

      Ștergere
  5. Anonim10/3/23

    Gicuto la ciorba de Stevie o inparti in 3 / 2 treimi stevie si o treime urzici

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim11/3/23

    F. buna rețeta, dar cred ca usturoiul adăugat la urma , sa dea câteva clocote este mai gustos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Da, usturoiul adaugat la sfarsit isi pastreaza mai mult aroma. O zi fumoasa!

      Ștergere
  7. Anonim11/3/23

    Super mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Iulia27/3/23

    Sunt delicioase 😋. Eu inlocuiesc faina cu amidonul, ies perfecte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, se poate folosi si amidon...o zi frumoasa!

      Ștergere