Ingrediente:
- 800 g urzici(aproximativ)
- 6 catei de usturoi
- 2 linguri cu faina
- 4-5 linguri cu ulei
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Curatam urzicile (de iarba, paie sau alte frunzulite)
si le rupem/indepartam coditele mai groase. Le punem intr-un vas mare si le spalam in mai
multe apa reci. De fiecare data le scoatem din vas cu mana(puteti folosi manusi
de unica folosinta) ca eventualele impuritati sa ramana la fundul vasului.
Intr-o oala incapatoare punem cam 2 litri de apa cu o jumatate de lingurita de sare. Cand apa da in clocot punem urzicile si le fierbem 2-3 minute.
Dupa acest timp le scoatem cu o spumiera si le punem
in strecuratoare. Apa in care au fiert urzicile nu o aruncam, o vom folosi la mancare.
Trecem urzicile oparite sub jet de apa rece ca sa isi pastreze culoarea verde. Le lasam la scurs, apoi le tocam cu cutitul,
nu foarte marunt.
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam usturoiul zdrobit.
Il calim maxim un minut...aveti grija sa nu se arda ca devine amar si strica gustul mancarii. Punem faina si amestecam continuu pana se formeaza un rantas.
Acum punem si urzicile, amestecam si turnam treptat din zeama in care au fiert (cam trei polonice). In timp ce turnam zeama amestecam continuu cu lingura.
Potrivim gustul de sare si piper macinat si mai lasam sa fiarba aproximativ 5 minute. Intre timp facem si o mamaliguta...si pofta buna sa avem😊😋 DE-LI-CIU!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Il calim maxim un minut...aveti grija sa nu se arda ca devine amar si strica gustul mancarii. Punem faina si amestecam continuu pana se formeaza un rantas.
Acum punem si urzicile, amestecam si turnam treptat din zeama in care au fiert (cam trei polonice). In timp ce turnam zeama amestecam continuu cu lingura.
Potrivim gustul de sare si piper macinat si mai lasam sa fiarba aproximativ 5 minute. Intre timp facem si o mamaliguta...si pofta buna sa avem😊😋 DE-LI-CIU!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
SI EU LE FAC LA FEL MULTUMESC
RăspundețiȘtergereMa bucur,draga Gina! Te pup, o zi frumoasa sa ai!
ȘtergereMultumesc pentru reteta!😊
RăspundețiȘtergereCu mare drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu...te mai astept cu drag!
ȘtergereReteta de sezon!Mulțumesc pentru rețetă!
RăspundețiȘtergereCu mare drag. Iti multumesc si eu pentru comentariu si aprecieri!
ȘtergereMulțumesc! Ești un mare ajutor!
RăspundețiȘtergereCu mare drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri!
ȘtergereGicuto la ciorba de Stevie o inparti in 3 / 2 treimi stevie si o treime urzici
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru sfat, o zi buna!
ȘtergereF. buna rețeta, dar cred ca usturoiul adăugat la urma , sa dea câteva clocote este mai gustos.
RăspundețiȘtergereMultumesc! Da, usturoiul adaugat la sfarsit isi pastreaza mai mult aroma. O zi fumoasa!
ȘtergereSuper mulțumesc
RăspundețiȘtergereCu mare drag! O saptamana frumoasa sa aveti!
ȘtergereSunt delicioase 😋. Eu inlocuiesc faina cu amidonul, ies perfecte.
RăspundețiȘtergereDaa, se poate folosi si amidon...o zi frumoasa!
Ștergere