21.03.2019

Mancare de urzici frecate cu malai

Mancare de urzici frecate cu malai...gustul copilariei!💜 Noua ne plac urzicile si in aceasta varianta....asa se fac in zona noastra (Buzau). Sper sa incercati si voi reteta si mai ales sa va placa. 

Daca probati reteta mea de Manacre de urzici cu malai  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


    Ingrediente:
  • 800 g urzici
  • 4 linguri malai
  • o ceapa mare
  • 5-6 catei de usturoi sau dupa gust
  • 4 linguri ulei
  • piper
  • sare





Mod de preparare:

Curatam urzicile (de iarba, paie sau alte frunzulite) si le rupem coditele mai groase. Le punem intr-un vas mare si le spalam in mai multe apa reci. De fiecare data le scoatem din vas cu mana(puteti folosi manusi de unica folosinta) ca eventualele impuritati sa ramana la fundul vasului. 
Punem intr-o oala incapatoare 2 liti de apa si o jumatate de lingurita cu sare. Cand aceasta da in clocot adaugam urzicile si le lasam sa fiarba aproximativ 3 minute, sau pana se inmoaie putin. Dupa acest timp, scoatem cu o spumiera urzicile si le punem intr-o strecuratoare. Pastram apa in care au fiert.
Curatam si spalam ceapa, apoi o tocam marunt. Incingem uleiul intr-o cratita, adaugam ceapa si o calim cateva minute(2-3) pana se inmoaie. Peste ceapa calita punem urzicile si malaiul. Reducem focul de sub cratita sau luam cratita de pe foc si adaugam putina zeama(2-3 linguri) din care au fiert urzicile. Frecam cu lingura de lemn malaiul si urzicile(pe marginea cratitei) pana acestea se maruntesc. Adaugam 3 cani(cana de 250 ml) din zeama in care au fiert urzicile si lasam sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute. Daca mai este nevoie mai adaugam putina zeama. Condimentam cu sare si piper macinat, apoi adaugam usturoiul maruntit. Mai lasam pe foc 1 minut si mancarea-i gata! Servim mancarea de urzici cu mamaliguta si hrean. Un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z













7 comentarii:

  1. Anonim11/3/23

    Mâine fac urzici, mulțumesc frumos pentru rețetă!🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, astept sa imi spui cum ti-a iesit. Un sfarsit de saptamana frumos!

      Ștergere
  2. Anonim4/3/24

    Mulțumesc pentru rețetă🤗 ! Arată bine rău,azi fac și eu ca mor de poftă . 🤤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Astept sa imi spui cum au iesit. O zi frumoasa si spor!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!