02.02.2022

Aripi de curcan si legume in punga termorezistenta

In aceasta reteta se pot folosi orice legume de sezon sau congelate, iar aripile de curcan le putem inlocui cu orice carne de pasare. Este un preparat usor de facut, dar cu rezultat delicios.😋


 Daca probati reteta mea de Aripi de curcan si legume in punga termorezistenta, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite! 💜


   
    Ingrediente:
  • 3 aripi de curcan(cca 1 kg)
  • 800 g mix de legume congelate
  • 2 cartofi
  • o ceapa mare
  • 1 cutie rosii cubulete(380 g)
  • boia dulce de ardei
  • piper macinat
  • sare



Mod de preparare:
Parlim, curatam si spalam aripile de curcan, apoi le taiem in jumatati. Le lasam la scurs dupa care le condimentam cu boia, sare si piper macinat. Le punem deoparte pana pregatim legumele. Eu am folosit doua pungi a cate 400 g cu mix de legume congelate pentru tigaie, dar se pot folosi orice legume proaspete sau congelate….cam 1 kg de legume in total. Daca folositi legume congelate le lasati mai intai sa se dezghete si scurga intr-o strecuratoare. Cand sunt scurse le punem intr-un bol incapator impreuna cu cartofii taiat cubulete, ceapa tocata si cuburile de rosii. Condimentam cu sare si piper macinat, apoi amestecam bine cu o lingura. Punem amestecul de legume intr-o punga termorezistenta(vom forma un strat de legume), iar deasupra lor asezam bucatile de carne. Punga cu legume si carne o vom pune intr-o tava mare...eu am folosit tava cuptorului. Sigilam punga cu clipsul din dotare, apoi facem 4-5 intepaturi cu o scobitoare sau un ac in partea de sus. Introducem tava cu punga in cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare (200°C) si o lasam aproximativ o ora si un sfert. Punga se va umfla in timpul coacerii, asa ca vom pune tava cat mai jos ca sa nu atinga de cuptor. Dupa acest timp scoatem tava, si cu mare atentie taiem deasupra punga lasand carnea descoperita. Reintroducem tava in cuptor si mai lasam cca 10-15 minute ca sa se rumeneasca frumos. Cand este gata, asezam carnea si legumele pe un platou, apoi le putem servi…cu muraturi sau salata preferata. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retetele mele de MANCARURI CARNE/PESTE.




4 comentarii:

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!