04.01.2022

Pasta de avocado cu crema de branza si usturoi

Pastă de avocado cu cremă de brânză și usturoi- bunătăți din bucătăria Gicuței.
Bine v-am regasit, dragii mei!❤ La multi ani si sa avem cu totii un An Nou mai bun, cu sanatate si realizari frumoase! Am adus pe blog si prima reteta pe anul acesta(2022): pasta de avocado cu crema de branza si usturoi. O recomand cu drag deoarece se face rapid, este o gustare satioasa, gustoasa si sanatoasa. 

 

Daca probati reteta mea de Pasta de avocado cu crema de branza si usturoi  sau orice reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite!

     Ingrediente:
  • 2 avocado(cca 350 g)
  • 200 g crema de branza
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 5-6 fire de patrunjel
  • sare
  • piper macinat





Fructele de avocado trebuie sa fie bine coapte. Mai rar gasim in magazine fructe coapte, de obicei sunt verzi(necoapte), dar daca le lasam in fructiera alaturi de alte fructe se coc in cateva zile. Ca sa ne dam seama daca este copt, punem fructul in palma si il strangem…daca este usor moale este bun de consum. Sunt diferite soiuri de avocado…gasim in magazine fructe mai mari sau mai mici, cu forme si culori diferite. Avocado este foarte sanatos deoarece contine grasimi bune, vitamine si minerale. La aceasta reteta am folosit doua fructe avocado de marime medie cu coaja de culoare violet spre negru.

Mod de preparare:

Pentru inceput pregatim ingredientele ca sa le avem la indemana. Vom avea nevoie si de un blender. Taiem patrunjelul cu codite cu tot in bucati mai mari si il punem in vasul blenderului sau in alt bol. Decojim usturoiul, il taiem in felii mai mari si il punem peste patrunjelul maruntit. Adaugam sare(1/2 lingurita am pus eu) si jumatate din cantitatea de crema de branza. Mixam totul bine pana se formeaza o pasta. Taiem cele doua bucati de avocado in doua pe lungime. Indepartam samburii, apoi scobim miezul cu o lingurita si il punem peste pasta din bol. Adaugam zeama de lamaie(puteti pune mai putin de o lingura si mai adaugati la final dupa ce o gustati) si mixam din nou pana se paseaza si avocado. Adaugam crema de branza care ne-a ramas si condimentam cu piper macinat...eu am pus cam ¼ lingurita. Mixam din nou cateva secunde si pasta de avocado cu crema de branza si usturoi este gata. O gustam, iar daca este nevoie mai adaugam sare, piper sau zeama de lamaie. Daca aveti musafiri sau vreti sa ii impresionati pe cei dragi, puneti pasta cu ajutorul unui posh in cojile de avocado....va arata tare bine.😉 Se poate pastra pana la 2 zile in frigider in recipiente care se inchid cu capac. Pasta de avocado cu crema de branza si usturoi se poate servi pe felii de paine proaspta, prajita sau pe lipii.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca ❤. Puteti sa distibuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retetele mele de APERITIVE/GARNITURI.


















Aici gasiti reteta pentru GUACAMOLE- SOS DE AVOCADO MEXICAN.





3 comentarii:

  1. Anonim2/1/23

    Voi pregati , m-a cucerit! Ador crema de branza cu orice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noua ne place tare mult. Este o gustare rapida si delicioasa.

      Ștergere
    2. Anonim17/1/24

      Sunteți cea mai tare , vă ador și vă urmăresc cu mare drag ❤️

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!