Ingrediente:
- 2 avocado bine coapte
- 1 ceapa mica
- 2 catei mici de usturoi
- ½ rosie scobita de seminte
- 7-8 fire de patrunjel
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Taiem cele doua bucati de avocado in doua pe lungime. Indepartam samburii, apoi scobim miezul cu o lingura si il punem intr-un bol. Stropim cu zeama de lamaie si pasam/zdrobim pulpa fructelor cu ajutorul unei furculite. Avocado trebuie sa isi pastreze o parte din textura, nu trebuie trasformat intr-un sos. Adaugam ceapa si rosia tocate marunt, usturoiul zdrobit sau dat pe razatoarea cu orificii mici si patrunjelul tocat. Daca doriti, puteti adauga si putin ardei iute tocat fin. Condimentam cu sare si piper macinat, apoi amestecam totul. Gustam, si daca este nevoie mai adaugam sare, piper sau suc de lamaie. Servim sosul pe felii de paine prajita sau cu chipsuri din porumb/cartofi. De asemena se poate servi ca si garnitura la diverse preparare: legume, peste si carne la gratar. Este un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Foarte gustoasă
RăspundețiȘtergereMulțumesc pentru rețetă!❤️
Cu drga, va multumesc si eu pentru aprecieri. O zi buna!
Ștergere