25.01.2022

Crema de ness pentru prajituri si torturi

Aceasta crema de ness se poate folosi la torturi, rulouri, eclere si la o multime de alte deserturi. Este o crema delicioasa care se prepara usor. Recomand cu drag reteta!💜

 

Daca probati reteta mea de Crema de ness pentru prajituri si torturi  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

    
    Ingrediente:
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri zahar(175 g)
  • un varf cutit de sare
  • 3 linguri faina(75 g)
  • 500 ml lapte
  • 3 lingurite ness(10 g)
  • 200 g unt moale(minim 80%grasime)





Mod de preparare:
Scoatem untul din frigider cu cateva ore inainte de prepararea cremei si il taiem in cubulete. Il lasam deoparte ca sa se inmoaie.
Intr-o cratita cu peretii mai grosi amestecam cu telul in forma de para galbenusurile cu zaharul. Punem si faina, amestecam din nou, apoi turnam laptele rece. Amestecam bine ca sa nu fie cocoloase, apoi punem cratita pe foc. Fierbem crema pe foc mic amestecand continuu ca sa nu se lipeasca de fundul si peretii vasului. Cand devine ca o smantana mai groasa(dupa aproximativ 5-7 minute de fierbere) crema este gata. Adaugam si nessul, apoi  amestecam bine ca sa se dizolve. Lasam crema sa se racoreasca putin, apoi punem cubuletele de unt. Amestecam bine pana la omogenizare, acoperim suprafata cremei cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Cand crema ajunge la temperatura bucatariei o punem in frigider sa se mai intareasca.
*
A doua varianta ar fi sa fierbem crema pe baie de aburi si sa o adaugam in untul moale mixat cand aceasta se raceste complet.
Cum procedam: punem cratita cu amestecul de oua, lapte, zahar si faina intr-o cratita mai mare in care adaugam apa. Apa din cratita nu trebuie sa atinga fundul cratitei cu compozitia. Fierbem crema amestecand constant pana se ingroasa ca o smantana mai groasa. Cand este gata, adaugam nessul, amestecam bine, apoi acoperim suprafata cremei cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Mixam untul moale pana se spumeaza(cam 1 minut), apoi adaugam in 2-3 transe crema mixand dupa fiecare transa doar cat sa se incorporeze.
Simplu de facut in ambele variante, nu-i asa? 😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru CREMA DE VANILIE.





6 comentarii:

  1. Anonim2/10/22

    Căutam de mult reteta Crema de ness ,multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim2/10/22

    Am facut Negresa glazurata de post ,un deliciu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-a placut. Te mai astept cu drag!

      Ștergere
  3. Anonim26/11/22

    Buna.doamna. Gicuta. Sa stiti ca va stimez si va respect. Fac cornuletele dupa reteta d-voastra. Fff bune

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti plac si reusesc retetele mele. O zi frumoasa!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!