31.07.2017

Crema de vanilie (crema de lapte)

Crema de vanilie sau crema de lapte se prepara usor, nu este atat de scumpa si este delicioasa. Este o reteta de baza in care se pot adauga: unt, ciocolata, ness sau frisca. Se poate folosi la eclere, rulouri, cremes, torturi si la diverse prajituri cu sau fara coacere.💜



Daca probati reteta mea de Crema de vanilie  
sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


    Ingrediente: 
  • 1 litru lapte integral 
  • 8 galbenusuri 
  • 200-250 g zahar 
  • 120 g faina sau 80 g amidon alimentar 
  • o pastaie vanilie (esenta sau extract de vanilie) 
  • un varf cutit de sare 



Mod de preparare:

Despicam pastaia de vanilie pe lung si scoatem semintele cu un cutit.
Punem laptele intr-un vas cu fundul mai gros impreuna cu pastaia si semintele de vanilie.
Punem vasul pe foc mic si il lasam doar cat sa se infierbante laptele fara ca acesta sa fiarba.
Cand laptele s-a incalzit suficient dam vasul deoparte, il acoperim cu un capac si il lasam 25-30 de minute ca vanilia sa-si lase aroma.
Separat, intr-un bol, amestecam cu telul in forma de para galbenusurile cu sarea si zaharul.
Adaugam faina treptat, apoi turnam laptele caldut (scoatem pastaia de vanilie) in fir subtire. In timp ce turnam laptele amestecam rapid cu telul.
Punem amestecul astfel obtinut inapoi in vasul in care am fiert laptele. Fierbem crema pe foc mic sau pe baie de aburi amestecand continuu ca sa nu se lipeasca. Cand devine ca o smantana mai groasa(dupa aproximativ 5-7 minute), dam vasul deoparte, acoperim suprafata cremei cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. La aceasta crema se pot adauga: unt, ciocolata, ness sau frisca. 
Pana la intrebuintare pastram crema in frigider. Usor de facut si tare buna💜!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.










Aici gasiti reteta pentru RULOURI UMPLUTE CU CREMA DE VANILIE.

16 comentarii:

  1. Aici am gasit cele mai bune retete! Multumim frumos pentru toate retetele dvs! :*



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri. O zi minunata sa ai!

      Ștergere
  2. Anonim28/11/22

    Dacă vrem cu unt cât unt se pune la aceasta cantitate?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim18/12/22

    Aveți rețete foarte bune,vă mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc si eu pt. aprecieri, ma bucur ca iti plac . Sarbatori frumoase!

      Ștergere
  4. Anonim18/3/23

    Mulțumesc pentru retete !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri!

      Ștergere
  5. Anonim19/3/23

    Mulțumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim19/3/23

    Mulțumesc pentru rețetele Dumneavoastră!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, si eu iti multumesc pentru vizita si aprecieri!

      Ștergere
  7. Mulțumesc pentru rețetă. Abia am terminat-o de făcut. E foarte buna. La fel de mult imi place si rețeta dumneavoastră de blat de tort cu vanilie. E foarte bun. Multumim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, ma bucur mult ca v-a placut. Iti multumesc si eu pentru aprecieri, o zi buna!

      Ștergere