23.01.2022

Coasta de porc marinata in vin la cuptor

Recomand cu drag aceasta reteta de coasta marinata in vin la cuptor. Este o friptura frageda, suculenta, aromata ce poate fi servita la o masa in familie sau cu prietenii.💜💜

Daca probati reteta mea de Coasta de porc marinata in vin la cuptor sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


    Ingrediente
  • 2 bucati coasta(1,3 kg)
    Pentru marinada:
  • 500 ml vin rosu
  • 1 lingura rasa de sare(18-20 g)
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 lingurita ierburi aromatice( de provence)
  • 1 ceapa taiata in felii mari
  • 2 frunze de dafin
    In plus:
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 2 linguri mustar clasic
  • 1 lingura de miere





Mod de preparare:
Indepartam pielita si grasimea in exces de pe coastele de porc, apoi le spalam cu apa rece. Punem intr-o cana mai mare, borcan sau ce aveti la indemana, vinul, sarea si restul condimentelor...mai putin ceapa si frunzele de dafin. Amestecam bine cu o lingura ca sa se dizolve sarea. Asezam bucatile de coasta intr-un vas si punem printre ele feliile de ceapa si frunzele de dafin. Turnam amestecul de vin si condimente. Vinul trebuie sa acopere carnea...daca este nevoie mai adaugati. Acoperim vasul cu capac sau folie alimentara si il punem in frigider pentru 24 de ore, se poate si mai mult. In acest interval intoarcem cel putin o data bucatile de coasta de pe o parte pe cealalta.
Dupa acest timp scoatem vasul cu coastele din frigider si punem coastele si marinada intr-o tava care va merge la cuptor. Eu am indepartat ceapa, dar se poate lasa alaturi de coaste. Lasam coastele cel putin o jumatate de ora ca sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp incingem cuptorul la foc mediu spre mare(200°C). Acoperim tava cu folie de aluminiu sau capac si o bagam in cuptor. Din cand in cand verificam ca zeama/marinada din tava sa nu scada prea mult, iar daca este nevoie mai completam cu cate putina apa calduta. Dupa aproximativ o ora si jumatate, furculita ar trebui sa intre cu usurinta in carnita dupa coaste. Intr-un castronel amestecam ketchup-ul cu mustarul si mierea. Scoatem tava cu coastele din cuptor, indepartam folia si ungem coastele cu acest amestec. Daca mai ramane il turnam/ amestecam peste/in marinada din tava. Reintroducem tava in cuptor(fara folie/capac) si mai lasam friptura cca 10 minute sa se rumeneasca frumos. Servim coastele alaturi de garnitura preferata....un deliciu😋! 
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.





2 comentarii:

  1. Anonim13/12/22

    Bună rețetă! Eu mai folosesc și usturoi în plus fata de ceapa.

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!