22.11.2021

Varza calita cu taitei de casa

Astazi va aduc reteta unui preparat rapid, ieftin, gustos si satios. Daca doriti sa fie de post, inlocuiti taiteii cu unii fara ou.😉

Daca probati reteta mea de Varza calita cu taitei de casa, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.😊


    Ingrediente:
  • 1 varza mica(700 g)
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • piper macinat
  • 2-3 linguri ulei
    Pentru taitei:
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • un varf cutit de sare




Mod de preparare:
Prima data ne vom ocupa de varza: indepartam frunzele exterioare care sunt mai palite si o trecem sub jet de apa rece. Dupa ce se scurge de apa, taiem varza in doua, apoi tocam fideluta fiecare bucata O punem intr-un bol mai mare si o frecam cu sare(1 lingurita cu varf). O lasam deoparte si pregatim taiteii.
Taitei:
Spargem oul intr-un castronel, adaugam sarea si il batem bine cu furculita. Incepem sa adaugam treptat faina amestecand la inceput cu furculita, apoi cu mana. Transferam aluatul pe masa infainata si il framantam aproximativ 3-4 minute. Trebuie sa ne iasa un aluat potivit de tare. Daca este prea moale mai adaugam putina faina(1-2 linguri).
Cand terminam de framantat, punem aluatul din nou in vas si il lasam 10-15 minute la odihnit. Acoperim castronelul cu un prosop de bucatarie sau cu folie alimentara.
Dupa acest timp, transferam aluatul pe blatul de lucru infainat. Presaram si peste el putina faina, apoi incepem sa intindem o foaie rotunda si subtire de cca 50 cm diametrul. In timp ce intindem foaia o intoarcem de 2-3 ori(mai presaram cate putina faina pe blat) cand pe o parte, cand pe alta ca sa nu se lipeasca de blat. Cand este gata, lasam foaia cam 5-7 minute sa se usuce. Dupa ce se usuca o taiem in trei fasii cat mai egale. Rulam fasiile(vezi foto mai jos), apoi le taiem, pe rand, in rondele de 5-7 cm. Rasfiram taiteii si ii lasam deoparte.
*
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Punem uleiul la incins intr-o cratita incapatoare si calim ceapa tocata pana se inmoaie si devine translucida. Adaugam varza, amestecam, apoi acoperim cratita partial cu capac si lasam varza sa se inabuse in suc propriu. Pe parcurs adaugam sare dupa gust, iar daca nu este lichid suficient putem adauga putina apa. Amestecam des ca sa nu se arda varza…la mine a durat cam 20 de minute pana s-a calit. Cat timp varza se caleste fierbem taiteii in apa clocotita (cam 1, 2 l) in care adaugam 1/2 lingurita sare. La mine au fost gata cam dupa 6 minute….nu ii fierbem prea mult ca ii mai gatim si impreuna cu varza.
Cand sunt gata, ii scurgem de apa si ii punem in cratita peste varza. Condimentam mancarea cu piper proaspat macinat …eu am avut un amestec de piper negru, alb si rosu. Amestecam cu grija ca sa nu faramam taiteii si mai lasam sa fiarba cu totul 2-3 minute. Cam asta-i tot…un preparat gustos, satios si economic. Daca inlocuim taiteii cu unii fara ou, vom obtine un preparat de post minunat. Taitei ii vom face ca mai sus doar ca inlocuim oul cu cca 60 ml apa. 
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retetele mele de POST.























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!