07.03.2018

Mancare de prune uscate


Cine cunoaste gustul acestui fel de mancare facut de MAMA sau BUNICA?  Daca nu ai mancat pana acum, iti recomand cu drag sa incerci acest preparat.
       
loading...
       Ingrediente:
  • 500 g prune uscate
  • o cepa 
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri rase cu faina 
  • 4 linguri zahar
  • un varf cutit de sare






Aici gasiti reteta de OREZ CU PRUNE USCATE




Mod de preparare:
Spalam prunele si le indepartam coditele. Le punem intr-un vas cu apa si le lasam sa stea la hidratat cel putin o jumatate de ora. Cand timpul a trecut, rasturnam prunele intr-o strecuratoare si le trecem sub un jet de apa rece. Le punem la fiert cu apa cat sa le acopere cu 2-3 degete. Le fierbem aproximativ 10 minute(din momentul in care apa da in clocot), pana prunele se ridica deasupra.
Intr-o craticioara pune zaharul la caramelizat. Il lasam pana capata o culoare aurie, apoi turnam un pahar cu apa (atentie la aburi!). Lasam sa fiarba pana se dizolva tot zaharul.





Separat intr-o cratita incingem uleiul si calim ceapa tocata marunt. Adaugam faina peste ceapa, amestecam si le calim impreuna maxim un minut. Stingem cu 2 polonice(aproximativ 300 ml) din zeama in care au fiert prunele. Amestecam cu telul ca sa nu faca cocoloase. Turnam si siropul de zahar ars,iar cand sosul incepe sa se ingroase adaugam prunele si sarea. Fierbem totul aproximativ 10 minute. Se poate adauga vanilie, insa eu am preferat aceasta mancare de prune simpla, asa cum o facea MAMA. Servim mancarea de prune calda sau rece. Este delicioasa.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui si pe facebook sau alte retele de socializare.Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Aici gasiti mai multe RETETE DE POST.











 
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente