07.03.2018

Mancare de prune uscate

Cine cunoaste gustul acestui fel de mancare facut de MAMA sau BUNICA? Daca nu ai mancat pana acum, iti recomand cu drag sa incerci acest preparat.

Daca probati reteta mea de Mancare de prune uscate, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.
       
loading...

      Ingrediente:
  • 500 g prune uscate 
  • o cepa 
  • 3 linguri ulei 
  • 2 linguri rase cu faina 
  • 4 linguri zahar 
  • un varf cutit de sare 
Aici gasiti reteta desertului LAPTE DE PASARE.


Mod de preparare:
Spalam prunele si le indepartam coditele. Le punem intr-un vas cu apa si le lasam sa stea la hidratat cel putin o jumatate de ora. Dupa acest timp rasturnam prunele intr-o strecuratoare si le trecem sub un jet de apa rece. Le punem la fiert cu apa cat sa le acopere cu 2-3 degete. Le fierbem aproximativ 10 minute(din momentul in care apa da in clocot), pana prunele se ridica deasupra.
Intr-o craticioara pune zaharul la caramelizat. Il lasam pana capata o culoare aurie, apoi turnam un pahar cu apa (atentie la aburi!). Lasam sa fiarba pana se dizolva tot zaharul.
Separat intr-o cratita incingem uleiul si calim ceapa tocata marunt. Adaugam faina peste ceapa, amestecam si le calim impreuna maxim un minut. Stingem cu 2 polonice(aproximativ 300 ml) din zeama in care au fiert prunele. Amestecam cu telul ca sa nu faca cocoloase. Turnam si siropul de zahar ars, iar cand sosul incepe sa se ingroase adaugam prunele si sarea. Fierbem totul aproximativ 10 minute. Se poate adauga vanilie, insa eu am preferat aceasta mancare de prune simpla, asa cum o facea MAMA. Servim mancarea de prune calda sau rece. Este delicioasa.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui si pe facebook sau alte retele de socializare.Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna
.Aici gasiti mai multe RETETE DE POST.









Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 



loading...

2 comentarii:

  1. Cred ca am mancat cand eram copil, si in Moldova se face aceasta mancare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi inca se mai face, mai ales in perioada postului

      Ștergere

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente