Ingrediente:
Mod de preparare:- 500 g varza proaspata
- 200 g morcov
- 2 fire de ceapa verde sau o ceapa uscata
- 2-3 linguri maioneza
- 2-3 linguri iaurt tip grecesc sau orice iaurt gras
- 1 lingura otet de mere
- sare
- piper macinat
Indepartam primele frunze mai palite ale verzei si o taiem in jumatate sau sferturi. Eu am avut o varza de 1 kg si am folosit doar jumatate. Decojim morcovul, curatam si spalam ceapa verde. Taiem varza cat mai fin cu cutitul si o punem intr-un bol mai mare. Dam morcovul pe razatoarea cu orificii mari, apoi taiem ceapa in rondele subtiri. Ceapa verde se poate inlocui cu ceapa uscata. Amestecam legumele, condimentam cu piper macinat, apoi amestecam din nou.
Amestecam maioneza(puteti face o maioneza rapida ca aici) cu iaurtul, otetul si sare...putin mai multa pentru ca peste legume nu am pus ca s-ar fi inmuiat varza. Turnam sosul de iaurt si maioneza peste legume, omogenizam si gata...am obtinut garnitura perfecta. Poate fi servita alaturi de preparate la gratar sau cuptor, burgeri sau in sandwichuri. Trebuie tinuta cel putin doua ore la frigider inainte de servire.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retetele mele de APERITIVE/GARNITURI.
Super
RăspundețiȘtergereMultumesc!
Ștergere