Ingrediente:
Mod de preparare:
Parlim, curatam, spalam si taiem pulpele in jumatati sau le lasam intregi....fiecare cum doreste.😊
Le lasam la scurs, apoi le condimentam cu sare, boia, cimbru si piper macinat(toate dupa gust) si le punem intr-un vas. Acoperim vasul si lasam carnea sa stea asa macar doua ore sau peste noapte in frigider. Daca timpul nu va permite, le puteti gati pe loc.
Luam o tava care merge la cuptor, asezam pulpele in ea, turnam vinul si punem frunza de dafin.
Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si lasam pana lichidul din tava scade si pulpele se rumenesc frumos (aproximativ o ora). Daca lichidul scade prea mult si carnita nu s-a gatit suficient mai adaugam putin vin sau apa.
Din cand in cand stropim pulpele cu sosul din tava. Cand sunt aproape gata, adaugam usturoiul taiat felii si mai lasam pulpele in cuptor aproximativ 10 minute sau pana sunt bine patrunse. Pentru o culoare frumosa se pot unge pulpele cu putin ketchup inainte cu 10 minute de a fi gata.
Servim pulpele calde, alaturi de garnitura preferata. Dupa parerea mea, este un preparat de nerefuzat si pe placul tuturor 😋.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.
Mai jos va las doua imagini cu pulpele gatite intregi...bineinteles ca timpul de preparare a fost mai mare.
- 3 pulpe de pui
- 4 catei mari de usturoi
- 200 ml vin alb
- o frunza de dafin
- boia
- cimbru
- piper macinat
- sare
Mod de preparare:
Parlim, curatam, spalam si taiem pulpele in jumatati sau le lasam intregi....fiecare cum doreste.😊
Le lasam la scurs, apoi le condimentam cu sare, boia, cimbru si piper macinat(toate dupa gust) si le punem intr-un vas. Acoperim vasul si lasam carnea sa stea asa macar doua ore sau peste noapte in frigider. Daca timpul nu va permite, le puteti gati pe loc.
Luam o tava care merge la cuptor, asezam pulpele in ea, turnam vinul si punem frunza de dafin.
Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si lasam pana lichidul din tava scade si pulpele se rumenesc frumos (aproximativ o ora). Daca lichidul scade prea mult si carnita nu s-a gatit suficient mai adaugam putin vin sau apa.
Din cand in cand stropim pulpele cu sosul din tava. Cand sunt aproape gata, adaugam usturoiul taiat felii si mai lasam pulpele in cuptor aproximativ 10 minute sau pana sunt bine patrunse. Pentru o culoare frumosa se pot unge pulpele cu putin ketchup inainte cu 10 minute de a fi gata.
Servim pulpele calde, alaturi de garnitura preferata. Dupa parerea mea, este un preparat de nerefuzat si pe placul tuturor 😋.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.
Mai jos va las doua imagini cu pulpele gatite intregi...bineinteles ca timpul de preparare a fost mai mare.
O delicatesa. Acum am terminat de mancat,un gust incredibil!!! Multumesc pt reteta!
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine, ma bucur mult ca v-au placut!
ȘtergereSuuuper reteta!👍👍👍
RăspundețiȘtergereIti multumesc mult, o zi buna!
ȘtergereSuper gustoase.
RăspundețiȘtergereAsa este, o zi minunata!
ȘtergereFlorica Foarte bune.
RăspundețiȘtergereMultumesc!
Ștergere