28.05.2021

Prajitura marmorata cu capsuni

Astazi va prezint o prajitura gustoasa si aspectuoasa care se poate face cu orice fructe de sezon. Contine ingrediente ieftine si la indemana oricui si se face aproximativ usor. Sper sa incercati si voi cat mai curand reteta.💜

Daca probati reteta mea de Prajitura marmorata cu capsuni, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

   
    Ingrediente:
  • 5 oua de marime medie
  • 200 g zahar(8 linguri)
  • 275 g faina(11 linguri)
  • 125 ml ulei
  • 200 g iaurt natural
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 25 g cacao(o lingura)
  • un varf cutit de sare
  • 400 g capsuni




Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de capsuni: le spalam cu apa rece, apoi indepartam coditele si le lasam la scurs. Cand sunt bine scurse le taiem in bucati potrivit de mari si le punem pe prosoape de hartie ca sa mai absoarba din sucul lasat.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C).
Tapetam o tava (25x 35 cm )cu hartie de copt. O udam inainte in interior ca sa se lipeasca hartia mai bine de ea.
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt bol si punem sarea si zaharul peste ele. Mixam bine pana zaharul si sarea se dizolva complet. Turnam uleiul in fir subtire, apoi adaugam iaurtul si esenta. Cu mixerul la viteza mica incorporam in 2-3 transe faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Impartim compozitia in doua parti aproximativ egale(intr-una din parti punem mai putin cu 2 linguri de compozitie).
Punem cacaoa intr-o ceasca sau intr-un bol mai mic si adaugam peste ea putina apa…cam o lingura. Amestecam si continuam sa punem apa pana obtinem o pasta. Incorporam pasta de cacao in bolul in care avem mai putina compozitie.
Punem in mijlocul tavii pregatite mai inainte doua linguri din compozitia alba, peste care adaugam doua linguri din compozitia cu cacao, si tot asa pana terminam ambele compozitii.
Deasupra asezam bucatile de fructe, apoi dam tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute, sau pana prajitura se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, lasam prajitura sa se racoreasca putin, apoi o scoatem din tava cu hartie cu tot si o portionam cand se raceste complet. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distibuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retetele mele de DULCIURI.




8 comentarii:

  1. Mihaela lică26/8/21

    Foarte bună, pufoasă și ușor de făcut. Eu am pus prune, fiindcă e sezonul lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa fie tare buna si cu prune....ma bucur ca v-a placut :)

      Ștergere
  2. Anonim12/5/22

    Buna seara ! arată minunat felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim24/5/22

    Foarte frumoase o să le incerc multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Astept sa imi spui cum ti-a iesit. O zi minunata sa ai1

      Ștergere
  4. Anonim24/5/23

    Foarte bună și aspectuoasă.Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag iti multumesc si eu pentru aprecieri. O zi frumoasa!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!