05.06.2016

Tarta cu capsuni

Tarta frageda si delicioasa cu crema de vanilie si capsuni.Se pot folosi orice fructe de sezon. Este minunatata la gust si aspect!
Daca probati reteta mea de Tarta cu casuni, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

loading...

      Ingrediente
      Blat:
  • 300 g faina
  • 150 g unt 82% grasime
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana fermentata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un varf cutit de sare
      Crema:
  • 600 ml lapte
  • 100 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar(sau dupa gust)
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare
      Décor:
  • capsuni
  • 1/2 plic Tort- Gelee rosu


Aici gasiti reteta TORTULUI TIRAMISU CU CAPSUNI.
Aici gasiti reteta PRAJITURII PUFOASE CU CAPSUNI.


Mod de preparare
Blat:
Cernem faina intr-un castron si adaugam untul foarte rece taiat cubulete (eu dupa ce l-am taiat, l-am lasat 5 minute in congelator).
Amestecam cu varful degetelor pana se incorporeaza faina in unt, apoi adaugam si celelalte ingrediente.
Framantam aluatul putin si il adunam sub forma de bila.
Infasuram bila de aluat in folie si o punem in frigider cel putin o jumatate de ora.
Dupa acest timp intindem aluatul pe hartie de copt si il “rasturnam” intr-o forma de tarta(diametrul de 28 cm)unsa cu unt. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita si taiem surplusul. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 25-30 de minute, pana aluatul incepe sa se rumeneasca pe margini. Cand este copt, il scoatem din tava si il lasam la racit.
Crema:
Mixam galbenusurile cu sarea si zaharul, adaugam faina si mai mixam cateva secune.
Turnam laptele rece si amestecam cu telul. Compozitia astfel obtinuta o punem intr-o craticioara pe foc mic si amestecam continuu cu telul pana aceasta se ingroasa. Inchidem focul si adaugam untul si esenta de vanilie. Lasam crema sa se raceasca.
Turnam crema peste blatul de tarta racit si ornam cu capsuni. Deasupra capsunilor turnam( cu lingura) 1/2 plic de Tort- Gelee rosu, preparat dupa instructiunile de pe ambalaj. Dam tarta la frigider pentru 3-4 ore( de preferat peste noapte). Feliem tarta in momentul servirii. Este delicioasa!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.


































































Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 
loading...

2 comentarii:

Postări populare