05.06.2016

Tarta cu capsuni


De sezon!!


loading...
       Ingrediente
       Blat:
  • 300 g faina
  • 150 g unt 82% grasime
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana fermentata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare

       Crema:
  • 600 ml lapte
  • 100 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar(sau dupa gust)
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare
       Décor:
  • capsuni
  • 1/2 plic Tort- Gelee rosu



Mod de preparare
Blat: 
Cernem faina intr-un castron si adaugam untul foarte rece taiat cubulete (eu dupa ce l-am taiat, l-am lasat 5 minute in congelator).
Amestecam cu varful degetelor pana se incorporeaza faina in unt, apoi punem  celelalte ingrediente.
Framantam aluatul putin si il adunam sub forma de bila.
Infasuram bila de aluat in folie si o punem in frigider cel putin o jumatate de ora.

Intindem aluatul pe hartie de copt si il “rasturnam” intr-o forma de tarta(diametrul de 28 cm)unsa cu unt.Intepam aluatul din loc in loc cu furculita(taiem surplusul).
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 25-30 de minute,pana aluatul incepe sa se rumeneasca pe margini.Cand este gata il scoatem din tava si il lasam la racit.





Crema: 
Mixam galbenusurile cu sarea si zaharul, adaugam faina si mai mixam cateva secune.
Turnam laptele si amestecam cu telul.Amestecul astfel obtinut il punem intr-o craticoara pe foc mic si amestecam continuu cu telul pana aceasta se ingroasa.Inchidem focul si adaugam untul si esenta de vanilie.Lasam crema sa se raceasca.

Turnam crema peste blatul de tarta racit si ornam cu capsuni.Deasupra capsunilor turnam( cu lingura) 1/2 plic de Tort- Gelee rosu,preparat dupa instructiunile de pe ambalaj .Dam tarta la frigider pentru 3-4 ore( de preferat peste noapte). Feliem tarta in momentul servirii. Este delicioasa!
Sa va fie de folos!
loading...
loading...

2 comentarii:

..

Articole recente