05.06.2016

Tarta cu capsuni

De sezon!!



loading...
   
      Ingrediente
      Blat:

  • 300 g faina 
  • 150 g unt 82% grasime 
  • 100 g zahar pudra 
  • 1 galbenus 
  • 1 lingura smantana fermentata 
  • 2 plicuri zahar vanilat 
  • un varf cutit de sare

      Crema:
  • 600 ml lapte 
  • 100 g unt 
  • 4 galbenusuri 
  • 6 linguri zahar(sau dupa gust) 
  • 3 linguri cu varf de faina 
  • 1 fiola esenta de vanilie 
  • un praf de sare

      Décor:
  • capsuni 
  • 1/2 plic Tort- Gelee rosu



Aici gasiti reteta PRAJITURII PUFOASE CU CAPSUNI.

Mod de preparare
Blat:

Cernem faina intr-un castron si adaugam untul foarte rece taiat cubulete (eu dupa ce l-am taiat, l-am lasat 5 minute in congelator).
Amestecam cu varful degetelor pana se incorporeaza faina in unt, apoi punem celelalte ingrediente.
Framantam aluatul putin si il adunam sub forma de bila.
Infasuram bila de aluat in folie si o punem in frigider cel putin o jumatate de ora.
Dupa acest timp intindem aluatul pe hartie de copt si il “rasturnam” intr-o forma de tarta(diametrul de 28 cm)unsa cu unt. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita si taiem surplusul.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 25-30 de minute, pana aluatul incepe sa se rumeneasca pe margini. Cand este copt il scoatem din tava si il lasam la racit.







Crema:
Mixam galbenusurile cu sarea si zaharul, adaugam faina si mai mixam cateva secune.
Turnam laptele si amestecam cu telul. Amestecul astfel obtinut il punem intr-o craticioara pe foc mic si amestecam continuu cu telul pana aceasta se ingroasa. Inchidem focul si adaugam untul si esenta de vanilie.Lasam crema sa se raceasca.
Turnam crema peste blatul de tarta racit si ornam cu capsuni.Deasupra capsunilor turnam( cu lingura) 1/2 plic de Tort- Gelee rosu,preparat dupa instructiunile de pe ambalaj .Dam tarta la frigider pentru 3-4 ore( de preferat peste noapte). Feliem tarta in momentul servirii. Este delicioasa!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI














loading...
loading...

2 comentarii:

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente