20.05.2018

Tiramisu cu capsuni

Tiramisu in varianta aromata cu capsuni. Rapid si delicios! Recomand sa incercati reteta cat mai curand si sper din inima sa va placa!💜

Daca probati reteta mea de Tiramisu cu capsuni, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente:
  • 250 g piscoturi 
  • 2 cutii mascarpone a cate 250 g
  • 400 ml smantana pentru frisca 
  • 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie 
  • 500 g capsuni 
  • 3 linguri zahar 
  • 50 g ciocolata topita in 3-4 linguri lapte 

Mod de preparare:
Spalam capsunile, le indepartam coditele, apoi le stergem cu servetele. Le taiem in felii (cat de mari sau mici doriti), le punem intr-un bol si adaugam cele 3 linguri de zahar peste ele. Le lasam in frigider pentru aproximativ o ora, ca sa-si lase sucul. Dupa acest timp, le punem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Pastram sucul rezultat.
Intr-un castron punem branza mascarpone, adaugam zaharul pudra si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Separat, mixam smantana pentru frisca, apoi adaugam treptat mascarponele si mixam pana la omogenizare.
Diluam sucul de capsuni cu o cescuta de apa rece.
Pe un platou dreptunghiular intindem o lingura din crema pentru a fixa piscoturile.
Inmuiem cate un piscot pe o parte si pe alta in sucul diluat din capsuni si le asezam (unul langa celalat) pe platou. Intindem peste piscoturi 1/4 din crema, asezam peste ea jumatate din capsuni, apoi iar 1/4 crema. Nivelam si asezam alt strat de piscoturi inmuiate in sirop. Intindem crema ramasa si deasupra decoram cu restul de capsuni. Luam cu lingura din ciocolata topita si „stropim”capsunile. Servim prajitura dupa ce sta in frigider minim 2-3 ore. Deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.impreuna.
Aici gasiti si alte RETETE FARA COACERE.

8 comentarii: