28.01.2021

Prajitura Semiluna cu nuca

Prajitura semiluna cu nuca este o prajitura usor umeda, dar pufosa, fina si delicioasa. Este foarte populara la noi si se face relativ usor. Recomand cu drag sa incercati reteta!💜


Daca probati reteta mea de Prajitura Semiluna cu nuca  
sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

   
    Ingrediente:
  • 6 oua
  • 250 g zahar (10 linguri)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g unt(80-82% grasime)
  • 250 g faina (10 linguri)
  • 200 g miez de nuca
  • un varf cutit de sare
    In plus:
  • zahar pudra cu aroma de vanilie




Mod de preparare:
Pentru inceput punem miezul de nuca intr-o tigaie si il prajim/uscam pe foc mic, fara sa il ardem. Cand se raceste il macinam grosier sau il tocam marunt cu cutitul. Taiem untul in cubulete, il punem intr-o craticioara pe foc mic si il topim. Il lasam sa se raceasca. Tapetam o tava(25x 35cm ) cu hartie de copt si aprindem cuptorul la foc mediu-180°C.
Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri. Avem grija sa nu ramana urme de galbenus in albus. Peste albusuri punem un varf cutit de sare si le mixam pana devin o spuma tare, apoi adaugam in doua reprize zaharul si zaharul vanilat. Mixam bine pana de fiecare data pana acestea se dizolva complet si se formeaza o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri turnam in fir subtire untul topit amestecand continuu cu telul in forma de para. Cu ajutorul unei spatule de bucatarie incorporam in bezea mixtura de galbenus si unt, amestecand cu miscari largi, de jos in sus. La sfarsit incorporam faina cernuta, amestecand la fel, cu miscari largi si de jos in sus. Transferam aluatul in tava pregatita dinainte si il nivelam. Deasupra presaram in strat uniform miezul de nuca. Introducem tava in cuptor si lasam prajitura sa se coaca timp de aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste usor. Dupa primele 35 de minute putem face testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii… daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este coapta. Daca nu, mai lasam cateva minute prajitura in cuptor si repetam testul. Cand este gata, scoatem tava cu prajitura din cuptor, iar cand se racoreste o scoatem din tava cu hartie cu tot. Cand se receste complet o pudram cu zahar, apoi cu marginea unei forme rotunde sau a unui pahar decupam bucati in forma de semiluna… vedeti mai jos fotografiile. Asezam prajiturile pe un platou si le servim cu mare pofta alaturi de cei dragi.😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.



7 comentarii:

  1. Anonim18/10/22

    Îmi place foarte mult ce faci ..mă inspiri și învăț multe detalii de la tine....

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim16/12/22

    Prajiturici ca la mămica acasa... 🥰🥰🤗🤗

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim25/1/24

    Îmi place tot ce faceți super

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim2/2/24

    Foarte bună prăjitură, ușor de făcut. Fetele mele și soțul o savurează imediat.Va mulțumim pentru retete.

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!