23.12.2016

Prajitura cu gem, nuca si aluat razuit



O prajitura ieftina si delicioasa…o prajitura cu gust de copilarie.


loading...
  

       Ingrediente
       Aluat:
  • faina 650 g (aproximativ)
  • 125 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 200 g untura (puteti folosi unt)
  • 3 linguri smantana
  • o fiola esenta vanilie
  • 1 pliculet amoniu stins in otet (puteti folosi praf de copt sau bicarbonat)
  • un varf cutit de sare

       Umplutura:
  • 2 borcane de 400g cu gem (am folosit de gutui si am pus si doua linguri cu gem de mure)
  • 200 g nuca taiata marunt


Aici gasiti reteta de prajitura LAMAITA


Mod de preparare:
Punem intr-un castron untura, smantana, galbenusurile, zaharul pudra, vanilia si praful de sare.
Le amestecam, apoi adaugand faina treptat.
Rasturnam aluatul pe blatul infainat si il framantam cateva minute. Trebuie sa ne iasa un aluat un pic mai tare.
Rupem un sfert din aluat, il infasuram in folie alimentara si il punem la congelator. Restul il intindem cu sucitorul intr-o foaie de aproximativ 1 cm. Eu l-am intins direct pe hartie de copt, apoi l-am transferat cu totul intr-o tava(25x35cm).
Peste foaia de aluat intindem gemul amestecat cu nucile.
Scoatem aluatul din congelator si il radem peste gem.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 45-50 de minute.
Portionam prajitura cand se raceste.Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI















loading...

5 comentarii:

  1. Bună seara!!A ieșit perfectă!Soţul peste măsură de încântat cand a văzut o.Nu mai mancase din copilărie.Am folosit gem de prune si unt.Numai bine!Abia aștept să încerc si alta reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona23/10/17

      Cat unt ati folosit ?

      Ștergere
  2. Buna! Ma bucur tare mult ca v-a placut,Mihaela. Sa aveti un weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Smântâna se poate înlocui cu lapte sau iaurt... Mulțumesc
    Arată nemaipomenit..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Gina! Da,cel mai bine merge inlociuta cu iaurt sau lapte batut

      Ștergere

Postări populare

Pub.

loading...
loading...
loading...

Articole recente